Istorijska ulaganja: U obnovu škola uloženo 800.000 KM - BIGportal.ba
Banja Luka

Istorijska ulaganja: U obnovu škola uloženo 800.000 KM

Za rekonstrukciju i sanaciju više osnovnih škola na području grada Banje Luke u proteklih godinu i po izdvojeno je blizu 800.000 KM.

Ovo je istorijsko ulaganje u obnovu i uređenje osnovnih škola, čime su đaci i zaposleni dobili bolje uslove za rad i boravak u školskim objektima.

Značajna sanacija obavljena je u Osnovnoj školi „Milan Rakić“, kako u centralnoj u Karanovcu, tako i u podrčnom odjeljenju u Novoseliji, gdje je na oba objekta zamijenjena stolarija. Na područnoj školi saniran je i krov,a ukupno za sve radove izdvojeno je preko 250.000 KM. U školi u Karanovcu izgrađen je i parking, koji je sada izdvojen od prostora za kretanje pješaka, čime je znatno poboljšana bezbjednost učenika. Ovo su prva značajna ulaganja u oba objekta od njihove izgradnje.

Nova stolarija i fasada postavljene su i na objektu škole „Stanko Rakita“, centralnoj u Vrbanji i područnom odjeljenju u Debeljacima. Ovi radovi koštali su preko 85.000 KM.

Bolje uslove za rad dobiće i učenici i nastavnici OŠ „Ivan Goran Kovačić“, gdje je u toku zamjena stolarije, za šta je iz budžeta obezbijeđeno 220.000 KM.

Izrada fasade je u toku i na školi „Mladen Stojanović“ u Bronzanom Majdanu, za šta je izdvojeno 50.000 KM. U školskom dvorištu izgrađeno je i dječije igralište.

U OŠ „Miroslav Antić“ biće sanirani parketi u područnom odjeljenju u Borkovićima, zamijenjena centralna peć u centralnoj školi u Bistrici, te peć u područnom odjeljenju u Pervanu. Vrijednost svih radova je 50.000 KM.

Od drugih završenih radova, između ostalih, izdvajamo i rekonstrukciju mokrih čvorova u OŠ „Petar Petrović Njegoš“, sanaciju svlačionica u OŠ „Jovan Cvijić“, sanaciju krova u školi „Milutin Bojić“, prenamjenu učionica i ugradnju podnih obloga u OŠ „Aleksa Šantić“, sanaciju učionice u „Branko Ćopić“, sanaciju podova u učionica u školi u Česmi, te drugi radovi.

Osim ulaganja u obnovu postojećih školskih objekata, važno je napomenuti da će Banja Luka, nakon dvije decenije, dobiti dvije nove osnovne škole, i to u naseljima Ada i Paprikovac.

Podsjećamo, podrška sanaciji škola samo je jedan od načina kojim Grad Banja Luka pruža podršku obrazovanju.

Tako će i naredne školske godine osnovci od petog do devetog razreda dobiti besplatne udžbenike.

Prvi put nakon skoro 15 godina povećane su stipendije za srednjoškolce i studente, a Grad će i ove godine subvencionisati opremanje kabineta praktične nastave u srednjim stručnim školama.

Danas objavljeno

Projekat vrijedan oko milion KM: Modernizovana glavna saobraćajnica u Debeljacima

M.

“Ćevap fest” u Banjaluci narednog vikenda

M.

Osvajačima uvijek na meti: Ko je sve i kada vladao Banjalukom?

M.

Ostavite komentar