Istorijska trka u Džedi: Dva prekida, "milion" incidenata i dramska pobjeda Hamiltona! - BIGportal.ba
Formula 1 Sport

Istorijska trka u Džedi: Dva prekida, “milion” incidenata i dramska pobjeda Hamiltona!

Luis Hamilton, vozač Mercedesa je pobjednik trke za Veliku nagradu Saudijske Arabije na gradskoj stazi u Džedi.

Ove godine po prvi put imamo trku za VN Saudijske Arabije i to je gradska staza u Džedi i videli smo veliki spektakl i trku za istoriju!

Luis Hamilton je ovom pobedom stao rame uz rame sa Maksom Ferstapenom i sada su izjednačeni u generalnom plasmanu pred poslednju trku u Abu Dabiju.

Fantastičan start trke smo videli u Džedi i Mercedes nije mogao bolje da počne sa Hamiltonom na prvoj poziciji, a Botasom na drugoj.

Valteri je uspešno držao Maksa Ferstapena na bezbednom odstojanju, a iz Red Bula su se bunili smatrajući da je namerno usporavao tempo i tako pomagao timskom kolegi.

Za to vreme smo videli veliku bitku Ferarija i Meklarena, odličan start Okona i Alonsa, pa onda i veliku Alonsovu grešku da bismo videli Mika Šumahera koji se zakucao u zid i na stazu izalzi vozilo bezbednosti.

Odmah Mercedes povlači potez i Hamilton i Botas kreću u boks po zamenu guma, da bi Ferstapen ostao na stazi i preuzeo prvu poziciju, a uskoro stiže objava da je trka prekinuta jer nije bezbedno voziti.

Trka je u 15. krugu ponovo počela iz mesta, a Hamilton je bolje počeo, pa izgubio poziciju u prvoj krivini od Maksa Ferstapena, svoju šansu koristi i Okon koji obilazi oba Mercedesa i izbija na drugo mesto.

Crvene zastave su opet bile na snazi i čekali smo novi restart trke dok je Majkl Masi rekao sledeće:

Pošto je Ferstapen izašao sa staze tokom obilaženja Hamiltona njegova pozicija se briše i Okon sa druge pozicije izbija na prvo mesto, Hamilton ostaje drugi, a Ferstapen je bio treći i sa tim poretkom se trka restartuje.

B92.

Danas objavljeno

Australijanac izbacio Anduhara, Švjontek lako, Siner se mučio

Zeljka

Tadić: Biram Vlahovića pre Halanda; sa Mitrovićem i zatvorenih očiju

Zeljka

Ko je hit AO? Nema sponzora i želi da smeni Đokovića

Zeljka

Ostavite komentar