Istorija na Tur d'Fransu – Bernal prvi Kolumbijac i najmlađi šampion - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Istorija na Tur d’Fransu – Bernal prvi Kolumbijac i najmlađi šampion

Egan Bernal postaće prvi Kolumbijac koji je osvojio najprestižniju biciklističku trku Tur d’Frans.

Egan Bernal postaće prvi Kolumbijac koji je osvojio najprestižniju biciklističku trku Tur d’Frans.

Bernal je profitirao od skraćivanja poslednje dve etape i u pretposlednjoj 20, finalnoj takmičarskoj dugoj samo 59 kilometara (umesto 130 km) je četvrtim mestom zadržao “žutu” majicu.

U subotu je na poslednjoj etapi na Alpima slavio Vinčenco Nibali, šampion Tura iz 2014, ali je Bernal uspeo da nakon pobede u petak zadrži vođstvo u generalnom poretku.

Na Turu je ostala još jedna etapa, ali ona tradicionalno ima revijalni karakter sa sprintom na ulicama Pariza, pa će u nedelju da služi samo za konačno krunisanje Bernala na Jelisejskim poljima.

Bernal će tako da nasledi na tronu Britanca Geranta Tomasa i sa 22 godine starosti postati najmlađi šampon u 110 godina dugoj istoriji Tura.

Upravo je Tomas prvi čestitao timskom kolegi Bernalu i simbolično predao titulu, jer su zajedno prošli kroz cilj, u zagrljaju. Britanac je Tur završio na drugom mestu.

Alafilip je najveći gubitnik Tura, bio je u “žutom” do petka, kada je zbog oluje sa gradom skraćena etapa pa je izgubio dragocenu prednost, a na kraju je trku završio kao tek peti u generalnom poretku.

Danas objavljeno

Medvedev na terenu spomenuo Đokovića i izazvao buru u Melburnu

Zeljka

Od 0:2 do 3:2 za polufinale: Medvedev poslije preokreta bolji od Alijasima!

Zeljka

Kovačević: Lazetić nije Vlahović, više je kao Ibrahimović

Zeljka

Ostavite komentar