Istočno Sarajevo složno za spas i očuvanje srpskih svetinja - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Istočno Sarajevo složno za spas i očuvanje srpskih svetinja

Uz blagoslov Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, večeras su održane četiri litije i veliki moleban na području Istočnog Sarajeva, za spas i očuvanje srpskih svetinja na prostoru Crne Gore.

Ovaj grad ne pamti da se nekada ovoliko ljudi okupilo i složno ujedinilo.

Građani komentarišu da je crkva oduvijek i da će zauvijek okupljati i buditi slogu među ljudima, iako se nekada čini da se narod, usred svih životnih nedaća, udaljio i od vjere.

Veliki moleban održan je na Trgu Republike Srbije, nakon susreta sve četiri litije.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom u svom govoru je istakao da je predsjednik Crne Gore udario na sav srpski narod i pozvao ga da što prije ispravi grešku.

– Bivale su i nastajale razne državne zajednice i politike, ali samo je jedna nepromjenjiva konstanta na našim prostorima, a to je Srpska Pravoslavna Crkva. Svetinje koje branimo od bezbožnika i koje nikada nećemo dati pripadaju cjelokupnom srpskom narodu – ističe Hrizostom.

Organizatori litija i velikog molebana u Istočnom Sarajevu su crkvene opštine Kotorac, Vojkovići, Istočno Novo Sarajevo i Vranješ, zajedno sa gradom Istočno Sarajevo i opštinama Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, uz blagoslov mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

EU nije za ukidanje patenata na vakcine

M.

BiH: 119 osoba imalo nuspojave na vakcinu, samo sedam s ozbiljnijim posljedicama

M.

IMUNIZACIJA U SRPSKOJ: Dvije doze primilo 25.000 građana, do sada potrošeno 90.000 vakcina protiv korone

M.

Ostavite komentar