"Istina je, Vidić i ja smo imali žestokih rasprava sa trenerom" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Istina je, Vidić i ja smo imali žestokih rasprava sa trenerom”

Rio Ferdinand, nekadašnji defanzivac Mančester junajteda i reprezentacije Engleske, pričao je o vremenu kada je na kormilu ekipe bio Dejvid Mojs.

Škotski stručnjak je na klupi slavnog kluba nasledio Aleksa Fergusona, ali nije se proslavio, posle svega devet meseci, u aprilu 2014. uručen mu je otkaz.

Rio je otkrio da je Mojs imao drugačije ideje i da se on i njegov partner u zadnjoj liniji, Nemanja Vidić, sa mnogim nisu slagali.

Da budem fer, imali smo nekoliko žestokih diskusija sa njim, biću iskren. Bilo je baš nekoliko zapaljivih razgovora između Vide, mene i Dejvida Mojsa. Nismo se slagali oko nekih stvari i načina na koje je želeo da igramo. U pitanju su neke defanzivne postavke i slično. On je želeo određene stvari, mi sa tim što je pričao nismo bili saglasni, ali to je fudbal, i verujem da je Mojs to imao i sa mnogim drugim fudbalerima. Nismo bili prvi i nećemo biti poslednji, siguran sam“, rekao je Ferdinand.

Postoji taj mit o tome kako je Mojs savetovao Vidića i Ferdinanda da gledaju klipove tada defanzivca Evertona, Fila Džagijelke.

Hedge fund chief bets on Manchester Utd misfortunes

Ne znam otkuda je to došlo, da budem iskren, tako nešto se nije dogodilo. Fil Džagijelka je bio veoma dobar igrač. Siguran sam da nam Mojs ne bi prikazivao njegove video snimke. To je jedna blesava priča koja je došla ko zna odakle. Neko je to sanjao i to je postao mit“, zaključio je Ferdinand.

B92.

Danas objavljeno

Nula u duelu Udinezea i Đenoe

V.R.

Kada se vraća Džon Vol?

V.R.

“Nadal će biti spreman za Australijan open”

V.R.

Ostavite komentar