Ispuštena crna tečnost u Vrbas, traže se odgovorni - BIGportal.ba
Banja Luka

Ispuštena crna tečnost u Vrbas, traže se odgovorni

Nakon sanacije klizišta i uređenja obale uz novi Zeleni most danas je iz oborinskog otvora ispuštena crna tečnosti u rijeku Vrbas, a alarm o ovom problemu su na društvenim mrežama podigli iz banjalučkih udruženja.

-Pozivamo nadležne organe za hitnu intervenciju kako bi se spriječilo veće zlo i zagađenje obale i rijeke. Dajak klub je upozoravao na mogućnost ovakve užasne pojave jer je ispust ostao daleko iznad vode, ali niko nije očekivao da će doći do ispuštanja ovakvih materija u rijeku – navedeno je u Fejsbuk objavi Dajak kluba Banjaluka.

Slična poruka je stigla od Sportskog ribolovačkog društva Banjaluka. Oni su u objavi na svojoj Fejsbuk stranici naveli da je iz ispusta u rijeku Vrbas puštena masna materija, koja asocira na naftu ili prerađeno ulje.

-Inspekcija je bila na terenu i napravila zapisnik. Ostaje nam da vjerujemo da se neće završiti na tome i da će se počinioc ili više njih, ovoga sramnog čina najstrožije sankcionisati – navedeno je u objavi.

Ubrzo se oglasio i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić koji je na svom Fejsbuk profilu naveo da je to što se dogodilo “za osudu i pronalaženje počinioca”.

-U Vrbas kod novog mosta ispušteno je nepoznato zagađenje, na novosaniranom nasipu. Inspekcija je izašla i uzela uzorak za analizu. Tražimo počinioca zagađenja – nevedeno je u objavi

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za srijedu, 27.01.2021. godine

D

Kada će BUDŽET GRADA Banjaluka doći na red: Odbornici odlučuju o finansijama tek kada se ispune dva uslova

M.

Bejbi bum u banjalučkom porodilištu

M.

Ostavite komentar