Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 mali luk, sitno nasjeckan
300 g tjestenine (casarecce, penne, fusili itd.)
150 g gorgonzole
50 g oraha, grubo nasjeckanih
900 ml vrućeg povrtnog temeljca
100 g listova mladog špinata
Priprema:
U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje na umjerenoj vatri. Dodaj luk i lagano ga prži otprilike pet minuta dok ne omekša i poprimi zlatnu boju. Ulij temeljac u tavu i pusti za zavrije. Umiješaj tjesteninu, pa dodaj gorgonzolu i dobro promiješaj dok se sir ne rastopi. Dodaj sjeckane orahe i kuhaj bez poklopca na umjerenoj vatri 12-15 minuta, povremeno miješajući, dok tjestenina ne postane al dente. Umiješajte špinat i kuhaj tjesteninu još tri minute dok špinat ne uvene. Začini svježe mljevenim paprom i posluži odmah. Ako ti se čini da je umak pregust, a tjestenina još nije skuhana al dente, dodaj još malo temeljca.
Izvor: Miss7
(I.J.)