"Ispred nas mitraljez, pištolj na glavi, a mi odbijamo 250.000$ od Eskobara" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Ispred nas mitraljez, pištolj na glavi, a mi odbijamo 250.000$ od Eskobara”

Kolumbijac Pablo Eskobar krajem 80-ih i početkom 90-ih bio je najveći narko bos na svetu.

“Kralj kokaina” iz kartela Medeljin voleo je i fudbal, u srcu mu je bio lokalni Atletiko Nasional, osvajač Kopa Libertadores 1989. godine.

Bivši argentinski sudija Karlos Esposito ispričao je iskustvo iste godine kada je bio delegiran za polufinale tog takmičenja, zajedno sa sunarodnicima Huanom Bavaom i Abelom Gnecom.

Rival u revašu u Kolumbiji, posle 0:0 u Urugvaju, bio je Danubio. Pričao ovako kreće…

“Sve je počelo od trenutka kada smo stigli na aerodrom u Medeljinu. Kolumbijske sudije su nas sačekale, vodile do grada i pokazivale ‘Ovde su ubili sudiju, ovde su bacili linijskog sudiju‘”, počinje priču Esposito.

U jednom trenutku moramo da promenimo auto. Mi odlazimo drugim, uz pratnju policije. Stigli smo u hotel, a onda su nas pozvali na večeru. Odbio sam i vratio se u sobu, tražeći da mi donesu flašu vode. Posle nekog vremena na vrata nam je došla jedna devojčica sa bocom vode, ali manjom. Poslao sam ponovo da donese veliku i ubrzo nam opet neko kuca. Zamolio sam Huana da ustabne, ali je Bavo otišao. Kada je otvorio u tom trenuku ušla su četiri tipa, a jedan sa mitraljezom“.

Otkriva i neverovatne detalje.

Prislonili su pištolj Gnecu, a odmah za njima je u sobu ušao Eskobar, lepo obučen, u odelu, sa aktovkom i rekao ‘Evo vam 250.000 dolara. Bez problema ćete napustiti Kolumbiju’. Odbili smo rečima da želi da odradimo posao najbolje što možemo“, priča

Vaš život ne vredi ništa“, citirao je reči Eskobara.

Insistirao je, ali smo odbili“, rekao je Esposito.

Prema njegovom svedočenju sve telefonske veze su bile prekinute.

Nismo mogli da spavamo tu noć. Pre odlaska na stadion pitali smo se šta da radimo. Ispred nas je sačekao šef policije Medeljina i objasnio da čim se završi utakmica moramo na aerodrom. Dodao je da će, ako Nasional pobedi, biti velike zabave. Vremenom su i njega upucali“.

Utakmica se završila rezultatom 6:0 u koristi Nasionala, a strah su pretrpeli i gosti iz Urugvaja.

Kako ste se proveli?“, pitao je predsednik Danubija, znajući da su sudije prošle slično kao i njegovi fudbaleri u uvertiri.

Od tada su bili šampioni Južne Amerike još samo jednom – pre četiri godine

Danas objavljeno

Direktor otkrio pozadinu čudne Đokovićeve odluke

V.R.

Đoković igra za titulu

V.R.

Đere se pridružio Đokoviću

V.R.

Ostavite komentar