2. Marta 2020.

Ispovijest najtraženije pjevačice bivše Jugoslavije

Big Portal

– Živjeli smo u najvećoj bijedi jer je majka imala jadnu platu. Ne postoji ništa čega bih voljela da se sjetim iz tog perioda, što ne znači da ga se stidim. Bila sam najstarija i jedino žensko u porodici. Pošto su se moji roditelji veoma rano rastali, mama je živjela u Smederevu, otac u Beogradu, a ja sam rasla okružena siromaštvom ali i bogatstvom. Otac me je odvodio i ostavljao po nekoliko mjeseci kod svoje prebogate familije, samo da bi mami napakostio. Kod njegovih sam živjela kao bubreg u loju, nosila najbolju odjeću, jela najfiniju hranu…Poslije određenog vremena mama bi dolazila po mene da me vrati kući, a ja sam je tada najviše mrzila, jer me vraćala u siromaštvo – ispričala je Zorica jednom prilikom u intervjuu za magazin Story.

Foto: Dušan Milenković/ RAS Srbija

Kako je isticala Zorica je tada željela je da je mama ostavi kod tate da uživa u izobilju, a sa suzama u očima i danas se sjeća kako je mama jednom prilikom došla po nju sa najjeftinijim grožđem, a Zorica, koja je kod oca jela krupne grozdove, bacila je ponuđeno voće. Folk diva kaže da taj postupak sebi nije oprostila ni dan danas.

– Nije mi bilo jasno zašto sam joj baš ja bila potrebna, kada je imala još djece. Tek kasnije sam shvatila da je moj otac, tako što me je dovodio kod sebe, želio samo mami da napakosti. Svojim očima sam mogla da se uvjerim koliko je težak posao radila u ciglani, jer sam joj nosila doručak koji se sastojao samo od hljeba i flaše vode. Pošto u očevoj familiji dugo nije bilo djece, njegovi roditelji, koji su bili veoma mladi i insistirali na tome da ih ne zovem baba i deda, željeli su da me usvoje, ali me mama nije dala. Kasnije se majka udala po drugi put, kako mi se čini, samo da bi mom ocu stavila do znanja da ne može da dolazi kad god poželi – rekla je pjevačica, prenosi Blic.

Braća Karić, koji su u to vrijeme imali bend “Plava zvezda”, tražili su pjevačicu, pa je Zorica ubrzo sa njima počela da nastupa. Nekoliko mjeseci kasnije zaradila je tri puta više od mjesečnih priliva svoje porodice, a i dan danas se smnatra jednom od najvećih folk zvijezda.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare