12. Aprila 2021.

Ispovijest mladića kojeg su pretukli policajci u Mostaru

Big Portal
  • Bio sam kod prijatelja u susjednoj zgradi i pješačio prema svojoj zgradi. Nisam nikoga vidio, čuo sam da neko doziva stani, već sam bio na ulazu u svoj haustor. Svjestan da sam prekršio policijski sat, htio sam ući u zgradu kako bih izbjegao kaznu, međutim, oni su me sustigli tačno ispred zgrade. Dalje se na snimci vidi sve što se dogodilo. Izvinio sam se što sam prekršio policijski sat, ponudio da platim kaznu, ali oni su krenuli s udarcima – ispričao je ovaj mladić.

Nakon toga odveli su ga, nastavlja, u policijsku stanicu.

  • U policijskom vozilu sam im već u nekoliko navrata napominjao da se ne osjećam dobro. U policijskoj stanici su napisali prekršajni nalog na kojem je pisalo da sam prekršio pravilo kretanja. U prekršajnom nalogu nigdje nisu spomenute povrede, samo piše da sam prekršio zabranu kretanja od 21 do 5 sati. Nakon što su napisali prekršajni nalog, pustili su me da idem kući pješke – priča Slaven.

Na upit je li tražio da ga odvezu u CUM zbog nanesenih povreda, Slaven odgovara potvrdno.

  • Samo su mi rekli da idem kući. Pušten sam da šetam gradom i na taj način opet kršim policijski sat, svjestan da me opet može neko zaustaviti i ponovo legitimiše. Nakon toga, otišao sam na hitni pregled, sam, jer se nisam osjećao dobro. Čak sam, dok sam hodao do kuće, povratio nekoliko puta… – govori Slaven te dodaje: “Na CUM-u su evidentirane povrede glave, udarci po tijelu…”

Dodaje da mu je drago što su sve zabilježile kamere, “jer da nisu, vjerovatno ništa od ovoga ne bi bilo”.

  • Zahvaljujem svim građanima koji su izrazili podršku i nadam se da će ovo otići u pravom smjeru – kazao je on za “Pogled”.

Slaven je potvrdio da je angažovao i advokata te da pokreće privatnu tužbu protiv dvojice policajaca.

(Agencije)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare