Ispovijest Mile Jovovič o abortusu - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Ispovijest Mile Jovovič o abortusu

Pošto je Senat američke države Alabame usvojio zakon kojim se zabranjuje abortus, žene su u znak bunta masovno počele da dijele svoje potresne priče. Jedna od njih je i glumica Mila Jovovič.

Republikanski senatori progurali su zakon kojim se uvodi gotovo potpuna zabrana abortusa u Alabami kako bi izvršili pritisak na Vrhovni sud, koji je još 1973. godine legalizovao abortus u SAD, prenosi Si-En-En. Poslije višečasovne debate, Senat, u kom republikanci imaju većinu, sa 25 prema šest izglasao je zakon kojim bi ljekar koji je obavio abortus mogao da bude osuđen na 99 godina zatvora.

Jedini izuzetak kojim zakon dozvoljava abortus je “izbjegavanje ozbiljnog zdravstvenog rizika za majku nerođenog djeteta”, vanmaterične trudnoće i ukoliko “nerođeno dijete ima smrtonosnu anomaliju”. Odbačeni su izuzeci čak i u slučajevima silovanja ili incesta, piše RTS.

Glumica Mila Jovovič je ovim povodom na Instagramu otkrila tešku priču o svom abortusu.

“Ne volim da se miješam u politiku i to radim samo ako baš moram, ali ovo je jedan od takvih trenutaka. Ako ne želite da nastavite s čitanjem, upozoreni ste.

Naše pravo da kao žene imamo sigurne abortuse koje će obavljati iskusni ljekari ponovo je upitno. Prošlog četvrtka guverner Džordžije Brajan Kamp potpisao je drakonski zakon, ali ipak zakon, koji zabranjuje sve abortuse nakon šest nedjelja trudnoće – prije nego što bilo koja žena shvati da je trudna, uključujući i trudnoće nastale silovanjem ili incestom.

Abortus je jako teško iskustvo za svaku ženu, a još je teži ukoliko ona mora da kroz njega prolazi na potencijalno nesiguran način. Ja sam imala hitan abortus prije dvije godine. Bila sam trudna četiri i po mjeseca i snimala sam film u Evropi.

Rečeno mi je da moram da budem budna tokom cijele operacije i to je bio jedan od najtežih i najstrašnijih trenutaka u mom životu. I dalje imam košmare zbog toga. Bila sam sama i bespomoćna. Kada čujem da će neke žene prolaziti kroz abortus u još gorim situacijama nego što je bila moja, stomak mi se prevrće.

 

View this post on Instagram

 

I don’t like to get political and I try to only do it if a really have to and this is one of those times. If someone doesn’t want to continue reading, you have been warned. Our rights as women to obtain safe abortions by experienced doctors are again at stake. Last Tuesday, Georgia Governor Brian Kemp signed a draconian bill into law that outlaws all abortions after six weeks — before most women even realize they’re pregnant — including in cases of RAPE OR INCEST. This makes Georgia the sixth state to pass such a restrictive six-week abortion ban, joining Ohio, Mississippi, Kentucky, Iowa, and North Dakota. These laws haven’t been passed yet, but lawmakers in these states are trying. Abortion is hard enough for women on an emotional level without having to go through it in potentially unsafe and unsanitary conditions. I myself went through an emergency abortion 2 years ago. I was 4 1/2 months pregnant and shooting on location in Eastern Europe. I went into pre term labor and told that I had to be awake for the whole procedure. It was one of the most horrific experiences I have ever gone through. I still have nightmares about it. I was alone and helpless. When I think about the fact that women might have to face abortions in even worse conditions than I did because of new laws, my stomach turns. I spiraled into one of the worst depressions of my life and had to work extremely hard to find my way out. I took time off of my career. I isolated myself for months and had to keep a strong face for my two amazing kids. I started gardening, eating healthier and going to the gym everyday because I didn’t want to jump into taking anti depressants unless I had tried every other alternative. Thank God I was able to find my way out of that personal hell without turning to medication, but the memory of what I went through and what I lost will be with me till the day I die. Abortion is a nightmare at its best. No woman wants to go through that. But we have to fight to make sure our rights are preserved to obtain a safe one if we need to. I never wanted to speak about this experience. But I cannot remain silent when so much is at stake. #prochoice #prochoicegeneration

A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich) on

Dugo mi je trebalo da pronađem način da se izborim s tim . Pauzirala sam pola godine i trudila se da moja djeca ne vide tugu na mom licu. Hranila sam se zdravo i vježbala jer nisam željela da uzimam antidepresive. Hvala Bogu da sam pronašla put izlaska iz sopstvenog pakla, ali sjećanje na to kroz šta sam prošla i šta sam izgubila biće sa mnom dok sam živa.

Moramo da se borimo za pravo na siguran abortus. Nikada nisam željela da govorim o ovom iskustvu, ali ne mogu da ćutim kada je toliko toga uključeno”, piše Mila na Instagramu.

Ona sa suprugom, režiserom Polom Andersonom ima dvije ćerke.

Izvor:: Noizz.rs

Danas objavljeno

U Nepalu putnici morali da (po)guraju avion!

Vanja A

Otkriveni detalji svađe između Kate Middleton i Meghan Markle

Vanja A

Faca štiti Carrie i u stvarnom životu: Sarah Jessicu Parker brani od optužbi Kim Cattrall

Vanja A

Ostavite komentar