Ispovijest djevojke koja je zbog Jutke provela tri mjeseca na psihijatriji - BIGportal.ba
Ex Yu Magazin

Ispovijest djevojke koja je zbog Jutke provela tri mjeseca na psihijatriji

Poslije ostavke Milutina Jeličića Jutke na mjesto predsjednika opštine Brus čeka se ročište po tužbi Marije Lukić zbog polnog uznemiravanja i seksualnog zlostavljanja, kao i zloupotrebe službenog položaja, koje je zakazano za 10. april. Tada će svjedočiti još jedna djevojka koja je bila Jutkina žrtva. Snežana Bojić je bila gošća “Život priča”.

Jutki se sudi već godinu dana po tužbi Marije Lukić. Slučaj Snežane Bojić tužilaštvo je odbacilo.

Zbog poznanstva njenog oca sa Jutkom, ali i vaspitanja, bila je dobra i poslušna, radila je pošteno i vrijedno svoj posao. Kako smo čuli, tako se vladala jer nije ni pretpostavljala da predsjednik opštine u njoj vidi nešto drugo. Nije ni slutila šta je čeka. Krenula su jeziva pitanja: “Dođi malo kod mene, jel volkiš ti mene?”, počeo je da je ljubi uz insistiranje da ne priča tati o tome. Snežana se branila i energično se opirala svemu tome. Zagrlio je i uspio da joj zavuče ruku pod suknju.

– Odbranila sam se, nisam silovana – kaže Snežana.

Čestitost i poštenje

Ova djevojka je iz mirnog, malog sela Žunje pored Brusa gdje su, kako kaže, ljudi vrijedni, radni i žive od svog rada. Porodica joj se bavi poljoprivredom. Majka i otac su je od malena učili da je najvažnije biti dobar čovek, ali i dobra domaćica, majka. Kaže da su i ona i brat patrijarhalno vaspitani. Tatjana Vojtehovski je pitala Snežanu da joj pojasni šta to znači.

 

Foto: Screenshot / Noizz.rs

– Da se poštuje očeva volja, a zatim i majčina – kaže ona. Od malena je učestvovala u poslu u domaćinstvu. Od devete godine zna da mijesi hljeb, kuva, sprema, loži šporet. Kako kaže – dobra žena u njenom selu je ona koja je dobra domaćica, majka, supruga, “jer to je ono što čini jednu ženu”. Kada ima goste, domaćica dvori goste dok jedu i piju, ne sjeda za sto. Djevojka za udaju treba da bude čestita i poštena, da čuva čast prezimena porodice.

“Nemoj da pričaš tati”

Jutka je školski drug njenog oca. Otac joj je dogovorio posao u biblioteci. Snežana je završila Filološki fakultet odsjek bibliotekarstvo i informatika. Imala je povjerenja u ono što joj je otac rekao o školskom prijatelju. Kada je došla na razgovor za posao, ponašao se normalno. A onda je krenulo zlostavljanje.

Prošle godine u martu Snežana je u Kruševcu podnela prijavu protiv predsednika opštine Brus.

Kako piše u prijavi, Milutin Jeličić Jutka joj je jednom tražio da mu skuva kafu i odnese u salu gdje je bio sam.

“Jel volkiš ti mene”, rekao je, bacio se na nju da je ljubi, balavi uz stalno ponavaljanje “Nemoj da pričaš tati”. Njegova ruka ispod njene suknje, a njenu ruku je svom snagom “trpao u raskopčane pantalone” da ga “pošto poto uhvati, drži i trlja onu njegovu stvar” uz stalno ponavljanje “Je l’ me volkiš?” Uspjela je da se izvuče, izašla iz zgrade i pozvala oca da dođe.

U svom iskazu policiji Snežana je navela sve što joj je Jutka radio. Poslije seksualnih napada, osjećala se jako loše, plakala je, bilo je strah od roditelja, od oca, nije znala da li to da mu kaže. Nekoliko dana kasnije se povjerila majci. Ona se jako uznemirila, ali Snežana je molila da ne kaže ocu jer je brinula kako će on reagovati. Majka je od brige počela da je zove na posao više puta u toku dana.

Žena koja je sve gledala

Jutkino zlostavljanje Snežane gledala je još jedna žena, njegova rođaka Nataša Jeličić koja je bila direktorka bibilioteke. Reagovala je kao da se ništa nije dogodilo. Čak je Jutki davala znake odobravanja za zlodjela. Da sve bude još gore, Nataša Jeličić podnosi privatnu tužbu protiv Snežane, povodom gostovanja u emisiji “Eksploziv”, zbog uvrede. Snežana je u toj emisiji rekla da je Nataša pomogla Jutki u seksualnom uznemiravanju. Osnovni sud u Brusu je obustavio postupak jer je Nataša naknadno odustala od tužbe. Ta ista žena je Snežani govorila da ide kod Jutke jer mu je dosadno i da ga malo “zabavi”.

Snežana je zbog svega provela 10 dana na psihijatriji, pritisak je bio preveliki. Do prijave Marije Lukić je ćutala jer je bila razapeta između mogućnosti da razočara oca i nikada više ne dobije posao.

“Ti si kurvica najveća od svih, sve ćemo vas linčovati i pobiti”

Otac Snežane Bojić Andreja kaže da kada mu je ćerka ispričala sve, na trenutak nije mogao da vjeruje. Pomislio je – zar postoji takav roditelj koji može tako nešto da uradi. Jutka mu je dolazio u kuću, poznavali su se dugo.

Snežana je 16. marta 2018. došla u policijsku stanicu da sve prijavi. Poslije toga je na kuću zvala nepoznata ženska osoba koja joj je rekla “povuče tužbu protiv Jutke jer ne zna šta on sve može da joj uradi”. Prijavila je taj poziv policiji, oni su ušli u trag pozivu i sasekli to u korenu. Kasnije su joj ponovo preko telefona prijetili riječima da je “kurvica najveća od svih onih drugih, da je glavna karika u lancu i da će sve da ih linčuju i pobiju”.

Kako kaže, čeka 10. april da bi se suočila s njim. Čeka da ga pogleda u oči i kaže ono što je istina.

Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu je odbacilo njenu tužbu poslije prijave policiji. Ona je iskoristila pravo žalbe. Njen otac je pisao i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. U pismu piše da samo on i njegova porodica znaju kroz kakve prijetnje su prolazili, koliko novca im je nuđeno da se prijava protiv Jutke povuče. Tada ih je čak i policija čuvala. U pismu piše da je poslije odbačene prijave Snežana još tri mjeseca provela na psihijatriji KC Niš.

Zakon ćutanja i dalje vlada u Brusu i okolnim selima. To bi, kako Snežana kaže, prestalo kada bi institucije radile svoj posao.

Ona će svjedočiti u procesu protiv Jutke. Želja joj je da se takve stvari nikada, nikom više ne dese. Gostovanje je završila riječima “žena nije objekat”.

Izvor: Noizz.rs

Danas objavljeno

XXL kovčege nekad pravili samo po narudžbini, sad su redovna pojava

Vanja A

Veliko slavlje u najstarijem zoološkom vrtu u Japanu: Panda rodila blizance

Vanja A

Naučnici identifikovali 29 planeta sa kojih bi vanzemaljci mogli da posmatraju Zemlju

Vanja A

Ostavite komentar