Isporuka samsung telefona, nakon devet godina, pala ispod 300 miliona - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Isporuka samsung telefona, nakon devet godina, pala ispod 300 miliona

Industrija telefona se trenutno nalazi na putu oporavka, nakon što je COVID-19 pandemija prouzrokovala značajnije probleme na tržištu. Ovo je kompanije primoralo da smanje prognozirane isporuke uređaja, kao i da zabilježe slabiju prodaju. Samsung je među proizvođačima na koje je kriza ove godine najviše uticala. Isporuka mobilnih telefona južnokorejske kompanije je…

Industrija telefona se trenutno nalazi na putu oporavka, nakon što je COVID-19 pandemija prouzrokovala značajnije probleme na tržištu.

Ovo je kompanije primoralo da smanje prognozirane isporuke uređaja, kao i da zabilježe slabiju prodaju.

Samsung je među proizvođačima na koje je kriza ove godine najviše uticala. Isporuka mobilnih telefona južnokorejske kompanije je pala ispod 300 miliona po prvi put u poslednjih devet godina.

Prema izveštaju ETNews, očekuje se da će Samsung ove godine isporučiti ukupno 270 miliona telefona. Do kraja trećeg tromesečja, kompanija je isporučila 189,4 miliona uređaja, a to uključuje i klasične telefone i smartfone. Očekuje se da će se Samsung oporaviti naredne godine, kada kompanija cilja isporuku od preko 300 miliona, kako se potražnja bude pojačavala nakon oporavka tržišta.

Izveštaj sugeriše da je Samsung postavio cilj od 307 miliona isporučenih jedinica, od čega će 287 miliona biti smartfoni, a ostatak će biti klasični mobilni telefoni. Od ovog broja 49,8 miliona će biti premijum uređaji (uključujući Galaxy S21 familiju) kao i savitljivi telefoni.

Samsung, navodno, planira da isporuči oko šest miliona telefona sa savitljivim ekranom naredne godine.

Južnokorejski gigant takođe planira da naredne godine u velikoj mjeri promoviše telefone sa 5G podrškom. Od 270 miliona smarfona, planiranih za 2021, očekuje se da će 237 miliona biti iz Galaxy A i Galaxy M familija.

Danas objavljeno

NVIDIA je odabrala AMD Ryzen Threadripper PRO za novu generaciju GeForce NOW servisa

Vanja A

Microsoft je dodao 2TB i 512GB SSD proširenje za Xbox Series X i S

Vanja A

Huawei je predstavio Watch GT 3 i slušalice limitirane edicije

Vanja A

Ostavite komentar