Isplivali novi detalji: Šta sve znamo o slučaju Boldvin? - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Isplivali novi detalji: Šta sve znamo o slučaju Boldvin?

Pomoćnik reditelja filma “Rust”, Dejvid Hals, rekao je istražiteljima da je trebalo da proveri da li oružje ima municije pre nego što ga je predao glumcu Aleku Boldvinu, kako se navodi u izveštaju o pretresu podnetom u sredu.

Boldvin je pucao iz oružja dok je, prošlog četvrtka, uvežbavao scenu na ranču Bonanza Krik u blizini Santa Fea, upucavši tako snimateljku Halinu Hačins i režisera Džoela Souzu. Hačinsova je avionom prebačena u bolnicu u Albukerkiju, gde je umrla.

Detektivi su ranije otkrili da je Hals proglasio oružje “hladnim”, pre nego što ga je dao Boldvinu, što znači da nije sadržalo bojeve metke.

“Varajeti” je objavio nove detalje iz iskaza koje su nadležnim organima, u sredu, dali Dejvid Hals i Hana Gutijerez Rid, oružarka na fimu. Kada mu je Hana pokazala oružje pre nego što se proba nastavila, Dejvid je rekao da se samo seća da je video tri metka”, navodi se u izjavi.

“Rekao je da je trebalo da ih sve proveri, ali nije, i nije mogao da se seti da li je ona vrtela cilindar. Gutijerez Rid je rekla da na snimanju nije korišćena bojeva municija.

Međutim, šerif Adan Mendoza rekao je novinarima u sredu da je na setu pronađeno više pravih metaka, pored onog koji je ubio Hačinsovu i pogodio Souzu u rame. Gutijerez Rid je takođe navela da je oružje čuvano u sefu u kamionu za vreme ručka i da je samo nekoliko ljudi imalo pristup sefu.

Rekla je da je posle ručka Sara Zakri, rukovodilac imovine filma, izvadila vatreno oružje iz kamiona i dala joj ga.

“Kada su je pitali za bojevu municiju na setu, Hana je odgovorila da se ona nikada ne drži na snimanju”, navodi se u izjavi.

Gutijerez Rid je ranije tokom dana proverila “lažne” čaure kako bi se uverila da nisu “vruće”, rekla je nadležnima. Takođe tvrdi da je municija za vreme ručka stajala na kolicima, gde nije bila obezbeđena. Hals je takođe upitan o bezbednosnim pravilima sa oružjem na setu.

“Proveravam da li ima prepreka u cevi, većinu vremena nema bojeve municije, ona (Hana) otvara poklopac i okreće cilindar, a ja kažem ‘hladni pištolj na snimanju'”, rekao je istražiocima.

On je dodao da nije siguran da li je ona u ovom slučaju vrtela cilindar. Istražioci su dobili nalog za pretres kamiona. Meri Karmak-Altvajs, lokalni okružni tužilac, rekla je na konferenciji za novinare u sredu da je prerano reći da li će biti podignuta optužnica.

“Ako činjenice i dokazi i zakon potkrepe optužbe, tada ću pokrenuti krivično gonjenje”, rekla je Karmak-Altvis. “Ja sam tužilac koji je izabran delom zato što ne donosim ishitrene odluke i ne žurim sa presudama”.

Filmska ekipa je snimala scenu unutar crkvene zgrade na ranču. Prema ranijim izjavama, Boldvin je vežbao unakrsno povlačenje vatrenog oružja dok je sedeo u crkvenoj klupi, i demonstrirao je kako će ga usmeriti ka kameri, a onda je ispalio metak.

Souza je rekao istražiteljima da je čuo glasan pucanj, a da se Hačins tada uhvatila za grudi i posrnula unazad. Souza je takođe primetio da je krvario iz ramena.
U poslednjoj izjavi navodi se da je Hals nakon toga uzeo pištolj sa klupe.

“Nakon što je pištolj opalio, Dejvid Hals je podigao oružje sa klupe u crkvi i odneo ga”, navodi se u dokumentu.

“Hani je tada rečeno da ‘otvori’ pištolj kako bi mogao da vidi šta je unutra. Dejvid je rekao da može samo da se seti da je video najmanje četiri ‘lažne’ čaure sa rupom sa strane, i jednu bez rupe. On je rekao da ta nije imala “poklopac” i da je bilo samo kućište čaure.

Dejvid je rekao da incident nije bio nameran čin. Gutijerez Rid je dala pištolj policiji kada su stigli na lice mesta.

Danas objavljeno

Metode za poboljšanje produktivnosti

Vanja A

Ovo je najizazovnija baka na svijetu

Vanja A

Rečenica koju ne bi trebalo da izgovorite jer ćete dobiti neprijatelja

Vanja A

Ostavite komentar