14. Januara 2022.

Isplivali detalji u vezi s Peugeotom e-308 čija prodaja počinje sljedeće godine

Big Portal

Početak proizvodnje je zakazan za jul sledeće godine, ali u međuvremenu se dosta toga može izdešavati. Ono što sada znamo je o kakvom pogonskom sklopu se radi i na koji način će se e-308 razlikovati od e-208 koji je već u ponudi.

Veći model će posedovati bateriju od 54 kWh, što znači da je za 4 kWh „veća“ u odnosu na onu u e-208, čiji iskoristiv kapacitet iznosi 50 kWh. Međutim, unapređena tehnologija će novajliji omogućiti autonomiju od gotovo 400 kilometara (WLTP). Što se snage tiče, na talonu je 155 ks (114 kW) i 270 Nm, koji se šalju na prednje točkove.

Električni pogonski sklop će biti dostupan kako u hečbek, tako i karavanskoj varijanti. Baterije će biti pozicionirane u podu ispod sedišta. Ostatak pogonskog hardvera se krije ispod haube, a što se tiče zapremine prtljažnika, ona će biti ekvivalentna onoj kod 308 „plug-in“ hibrida.

Isporuke e-308 će započeti nakon proizvodnje koja, kao što smo naveli, počinje u julu, a Peugeot će blagovremeno objaviti cenovnik za novi model. Biće interesantno videti gde će se u tom smislu pozicionirati u odnosu na „plug-in“ hibridnu i konvencionalnu verziju. U Peugeotu očekuju da će se na e-308 odnositi najmanje 20 odsto prodaje 308-ice.

Vrele Gume

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare