Ispitivanja vakcine "EpiVakKorona": Svi dobrovoljci se osjećaju dobro - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ispitivanja vakcine “EpiVakKorona”: Svi dobrovoljci se osjećaju dobro

Svi dobrovoljci koji su vakcinisani u okviru postregistracionih ispitivanja vakcine “EpiVakKorona” osjećaju se dobro, nisu primjećene neželjene posqedice, javila je Savezna služba za fitosanitarni nadzor Rusije (Rospotrebnadzor).

  • U okviru postregistracionih kliničkih placebo kontrolisanih ispitivanja vakcine “EpiVakKorona” Državnog naučnog centra “Vektor” Rospotrebnadzora prvom dozom vakcine su vakcinisana 672 dobrovoljca starija od 18 godina i 96 dobrovoljaca koji su učestvovali u postregistracionom kliničkom ispitivanju vakcine na ljudima starijim od 60 godina. Svi dobrovoljci se osjećaju dobro, nisu utvrđene neželjene posljedice – navodi se u saopštenju.

Vakcina “EpiVakKorona” potpuno je bezbjedna za dobrovoljce i odlikuju je jednostavni uslovi skladištenja i transporta – na temperaturama od dva do osam stepeni Celzijusa, precizira se u saopštenju pres službe.

Podsjetimo, u oktobru je predsjednik Rusije Vladimir Putin objavio o registraciji druge ruske vakcine protiv virusa korona, koju je razvio Državni Naučni centar “Vektor”, a koja je nazvana “EpiVakKorona”.

Postregistraciona ispitivanja vakcine počela su 26. novembra.

Ministarstvo zdravlja Rusije izdalo je 18. novembra dozvolu centru “Vektor” za sprovođenje postregistracionih ispitivanja vakcine protiv virusa korona “EpiVakKorona”.

Danas objavljeno

Protesti zbog kovid propusnica u Rimu

M.

Zemljotres u Baniji; epicentar kod Petrinje

M.

Srbi su u Sarajevu najmanje od 14. vijeka, različitosti treba da spajaju

M.

Ostavite komentar