Ispisao uvredljive grafite na svojoj kući i autu, pa optužio druge - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ispisao uvredljive grafite na svojoj kući i autu, pa optužio druge

Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa ispisao je uvredljive grafite i prijeteće poruke na automobilima i na kući svoje porodice. Policijski službenici MUP SBK/KSB u saradnji sa policijskim službenicima Federalne uprave policije (FUP) su radeći na otkrivanju izvršilaca prijavljenog krivičnog djela “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”, došli…

Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa ispisao je uvredljive grafite i prijeteće poruke na automobilima i na kući svoje porodice.

Policijski službenici MUP SBK/KSB u saradnji sa policijskim službenicima Federalne uprave policije (FUP) su radeći na otkrivanju izvršilaca prijavljenog krivičnog djela “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”, došli do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi sa navedenim krivičnim djelom.

Naime, opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećene osobe A.P. rođene 1987.godine, da je on počinio radnje koje su okarakterisane kao djelo “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”, saznaje Klix.

Riječ je o Adisu Pokviću koji je čak i medijima licemjerno davao izjave nakon incidenta u Gornjem Vakufu o tome kako su natpisi katastrofalni i kukavički pokušavajući na taj način prebaciti krivicu na druge.

Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti” iz člana 163 stav 1. KZFBiH.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Kako ćemo saznati što se dogodilo sa Sjevernim tokom?

M.

Jasna odluka: “Nećemo slati oružje Ukrajini”

M.

Erdogan poručio Putinu: “Turska je spremna”

M.

Ostavite komentar