Ispaljeni projektili ka Izraelu, u Gazi petoro mrtvih - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ispaljeni projektili ka Izraelu, u Gazi petoro mrtvih

Samo nekoliko minuta nakon predviđenog prekida vatre između Izraela i palestinskog Islamskog džihada, ispaljeno je nekoliko projektila na teritoriju Izraela, javlja Džeruzalem post.

Sirene za vazdušnu opasnost su se čule u Aškelonu i periferiji Gaze pet minuta nakon 19 (20 po lokalnom vremenu), što je bilo predviđeno vrijeme kada je, uz posredstvo Egipta, trebalo da počne primirje.

Izrael je prihvatio primirje, ali visoki zvaničnik je za izraelsku “Valu” rekao da tačno vrijeme prekida vatre nije finalizovano.

Jedan od lidera Islamskog džihada koji je u Libanu rekao je da neće biti prekida vatre ukoliko Izrael ne izađe u susret zahtjevima te militantne organizacije.

Prije toga, oglasile su se sirene u nekoliko izraelskih gradova, među kojima je i Tel Aviv, dok Džeruzalem post prenosi, pozivajući se na palestinske medije, da je petoro Palestinaca ubijeno u napadu na automobil u Gazi koji se dogodio “pod nerazjašnjenim okolnostima”.

Sirene za vazdušnu opasnost su se večeras čule, osim u Tel Avivu, i u Aškelonu, Sderotu, Zikimu, Holitu i još nekim gradovima.

U nekim mjestima su i pale rakete ispaljene iz pojasa Gaze, a izraelska vojska je saopštila da je od početka operacije Zora u petak palestinski Islamski džihad ispalio blizu 1.000 raketa, od kojih je 160 palo na teritoriju Gaze, dok je od projektila koji su ušli na teritoriju Izraela, 96 odsto oboreno.

Danas objavljeno

Izbori u Brazilu: Bolsonaro ili Lula?

M.

Opšti izbori u BiH

M.

Crna Gora: Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina

M.

Ostavite komentar