8. Marta 2021.

“Iskreno, šokirana sam odlukom”; “Ovo je skandalozno u demokratskom svijetu”

Big Portal

Odluka je podrazumevala poništenje glasova koje je na parlamentarnim izborima dobila Ujedinjena zajednica u Zvečanu, Leposaviću i Severnoj Mitrovici.

“Ovo je skandalozna odluka, pre svega političke prirode, jer kako je moguće da zabranite građanima da iskažu svoju političku volju”, rekla je Adrijana Hodžić za Kosovo Onlajn, dodajući da se tako nešto do sada nigde “nije dogodilo u demokratskom svetu”. “Iskreno, šokirana sam odlukom. Kosovo je propustilo svoju šansu da pokaže da je demokratija. Više je nego očigledno da je neko želeo da eliminiše jednu političku opciju kako bi drugu ubacio u parlament. Zaista nemam šta više da kažem, osim da ćemo se žaliti Vrhovnom sudu”, navela je Hodžić.

Ranije danas Izborni panel za žalbe i predstavke poništio je 4.205 glasova koje je dobila Ujedinjena zajednica Adrijane Hodžić, koja je prema konačnim rezultatima osvojila ukupno 6.422 glasa i jedno mesto u kosovskom parlamentu.

Nezadovoljne strane imaju pravo da se žale Vrhovnom sudu koji odluku mora da donese u roku od 72 sata, a odluka Vrhovnog suda je konačna i obavezujuća za sve.

Izvor: Tanjug
EPA-EFE/Petrit Prenaj

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare