"Iskreno rečeno, šokantno" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Iskreno rečeno, šokantno”

Svetska zdravstvena organizacija ocenila je da je epidemiološka situacija u SAD šokantna, imajući u vidu stanje u kojem se nalazi zdravstveni sistem.

Direktor odeljenja za vanredne situacija pri SZO Majk Rajan ukazao je da je trećina obolelih u svetu u SAD.

“Epidemija u SAD je nemilosrdna, svuda je raširena. Iskreno rečeno, šokantan je podatak da svakog minuta u Americi umiru jedna ili dve osobe, a govorimo o zemlji sa jakim zdravstvenim sistemom i neviđenim tehnološkim kapacitetima”, rekao je Rajan, a prenosi Glas Amerike.

Direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus kazao je da tek treba da stupi u kontakt sa tranzicionim timom izabranog predsednika Džoa Bajdena.

Trampova administracija je najavila da ce izaći iz SZO jer je “suviše zavisna od Kine i korumpirana”, a Bajden je iskazao interesovanje da tu odluku promeni.

Vodeći američki infektolog Entoni Fauci je upozorio da će se desiti “talas preko talasa” ako Amerikanci nastave da putuju tokom praznika.

“Ako ne budemo poštovali preporuke, moguće je da će situacija biti veoma loša sredinom januara. Ne samo u Njujorku, nego i u svim drugim gradovima”, rekao je Fauči na konferenciji za novinare sa guvernerom države Njujork Endrjuom Kuomom.

Danas objavljeno

Uhapšeni pokušao da ubistvo Đokića smjesti sinovima

M.

Nevrijeme širom Evrope, četvoro stradalo u Poljskoj

M.

Protest u Rimu koji je rasplakao i oduševio prisutne

M.

Ostavite komentar