Isfenirate kosu, ali ona i dalje izgleda zamršeno, suvo i oštećeno? Evo koje greške pravite - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Isfenirate kosu, ali ona i dalje izgleda zamršeno, suvo i oštećeno? Evo koje greške pravite

Feniranje kose je svakodnevna navika bez koje dame ne vole da izađu iz kuće. Na koji način izabrati najbolji fen i četku za vaše feniranje, kao i koji su to super saveti za što bolji izgled i sjaj vaše frizure?

Sušenje kose može biti zdravo i nije uvek štetno. Potrebno je samo da korišćenje predmeta za feniranje, fena i četke, bude pažljivo i pravilno, kako biste izbegli suv izgled i poboljšali strukturu i stil, bez prekomernog oštećenja.

– Ukoliko je to moguće, nemojte da podesite toplotu fena na visoke temperature. Duvanje vazduha bi trebalo da bude prijatno na potiljku glave.

– Držite fen barem udaljen 15 cm od kose.

– Ukoliko imate tanku kosu, trebalo bi da namestite jačinu duvanja na slabo. U suprotnom, može vam se zamrsiti kosa.

– Ne izlazite odmah napolje – nijedna frizura neće trajati ukoliko odmah nakon feniranja izađete iz kuće.

– Papirne maramice stavite između pramenova i sušite samo hladnim vazduhom. Ovaj mali trik se preporučuje kako bi sprečili pojavu ispucalih krajeva.

– Većina žena je ujutru u žurbi. Kada god morate da žurite sa sušenjem kose, koristite veću jačinu duvanja, a ne jaču toplotu.

– Uvek koristite neke proizvode kao zaštitu od toplote. Oni pomažu da se spreče dodatna oštećenja od toplote.

– Nemojte da fenirate kosu odmah nakon pranja kose. Idealno bi bilo kada biste dopustili kosi da se prvo osuši 15 minuta prirodno ili blagim trljanjem peškirom. Ovako je manje naporno feniranje, a i manje izlažete kosu toploti fena.

– Difuzer dodatak za fen izjednačava duvanje vazduha iz fena. Na ovaj način sprečavate i izlaganje pojedinačnih pramenova kose prevelikoj toploti.

– Kada završite sa feniranjem kose, na kratko pustite da duva hladan vazduh. Ovaj korak hlađenja daje kosi veću elastičnost, piše minutzamene.rs.

Danas objavljeno

Sočni karabataci u marinadi od bosiljka

Zeljka

Lako zasiti, jeftin je i omiljen za kombinovanje: Skida salo sa struka i ojačava imunitet

Zeljka

Sirup za kašalj sa folkodinom zabranjen u Evropskoj uniji

Zeljka

Ostavite komentar