4. Novembra 2022.

Irving suspendovan!

Big Portal

Irving je suspendovan zbog snažne reakcije javnosti nakon što je američki košarkaš podržao anti-jevrejske poruke.

Irvingova suspenzija je na neodređeno, odnosno najmanje pet narednih utakmica u NBA ligi.

Irving je dospeo na metu kritičara jer je objavio link na film u kojem se radi o raznim teorijama zavere o Jevrejima, podržao izjave glavnog američkog teoretičara zavere Aleksa Džonsa…

Nakon toga se nije ni propisno izvinio, pa je reakcija javnosti postala još žešća, a Bruklin se sada osetio pozvanim na reakciju.

“Tokom poslednjih nekoliko dana smo konstantno pokušavali da Irvingu pomognemo da razume koliko su njegove reči i dela opasni i štetni. Mislili smo da je edukacioni put bio ispravan i da smo napravili napredak u zajedničkom radu protiv mržnje i netolerancije. Danas smo uvereni u suprotno, jer je Kajri tokom konferencije za medije odbio da nedvosmisleno odbaci antisemitska uverenja, ali i da prihvati da u spornom filmu ima materijala mržnje. To nije bio prvi put da je imao priliku, ali nije uspeo, da to objasni“, naveli su Netsi u saopštenju i dodali:

Zbog toga što se nije odrekao mržnje prema jevrejima kada je imao jasnu priliku, što je izuzetno uznemiravajuće i protiv onoga u čega veruje naša organizacija, naša odluka je da trenutno nije pogodno da Bruklin Netsi budu asocirani sa Kajrijem Irvingom”.

Irving tokom suspenzije neće primati platu, a iz iste će moći da se izvuče tek kada zadovolji seriju “objektivnih popravnih mera” koje će se baviti “štetnim dejstvom njegovog ponašanja”.

Kajri (30) je ove sezone, uz Kevina Durenta, bio najbolji igrač “mrežica” sa 27 poena i po pet skokova i asistencija po utakmici.

Irving je, zajedno sa Bruklinom, prethodno donirao 500.000 dolara organizaciji koja radi na iskorenjivanju mržnje i netolerancije, ali je čelnik te organizacije istu – odbio.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare