Irski hirurzi iz stomaka žene izvadili više od 50 baterija - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Irski hirurzi iz stomaka žene izvadili više od 50 baterija

Hirurzi u Dublinu u Sjevernoj Irskoj izvadili su više od 50 baterija iz želuca i crijeva starije žene.

Baterije su otkrivene zahvaljujući rendgenskom snimku, nakon čega je uslijedio hirurški zahvat. Ipak, progutane baterije nisu neviđen slučaj za ljekare jer se često susreću s tim kod djece. Kada dijete proguta malu bateriju u obliku dugmeta, ona obično prođe kroz organizam i bude izbačena stolicom bez uzrokovanja štete, međutim, kada se zaglave u grlu, povrede mogu biti teške, a ponekad i fatalne.

Pljuvačka u grlu može pokrenuti električnu struju, a potom i hemijsku reakciju između zaglavljenih baterija što može izazvati opekotine jednjaka, teška oštećenja tkive i krvarenje.

Irski hirurzi iz stomaka žene izvadili više od 50 baterija - Glas SrpskeU ovom slučaju je 66-godišnja žena namjerno progutala baterije u namjeri da naudi sebi, ali srećom nijedna baterija nije blokirala gastrointestinalni trakt, dok rendgenski snimak takođe nije pokazao znakove strukturalne štete na baterijama.

Ljekari su prvo koristili konzervativni pristup kako bi vidjeli da li baterije mogu proći kroz trakt bez njihove intervencije, a nakon jednosedmičnog posmatranja tokom koje je žena izbaila pet baterija, većina je ostala u organizmu te nije prolazila kroz trakt. Žena je počela osjećati bolove u abdomenu, zbog čega je uslijedila operacija.

Formiran je tim hirurga koji je izvukao 46 baterija iz želuca. Četiri baterije su bile zaglavljene u debelom crijevu te su i one izbačene.
Žena se nakon operacije u potpunosti oporavila.

Glassrpske.

Danas objavljeno

Kina poslala astronaute u „Nebesku palatu“ u sklopu svemirske misije

Vanja A

Kako vas drugi doživljavaju? Uradite brzi test ličnosti

Vanja A

Četrdeset godina od albuma koji je Džeksonu donio titulu kralja popa

Vanja A

Ostavite komentar