Irfan Mensur ima plemićko porijeklo - BIGportal.ba
Ex Yu

Irfan Mensur ima plemićko porijeklo

Glumac Irfan Mensur poznat je po brojnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama, ali uprkos dugogodišnjem prisustvu u medijima i javnom životu, pojedini detalji iz njegove privatnosti, a posebno oni vezani za njegovo poreklo i porodicu, malo su poznati javnosti.

Naime, glumac Irfan Mensur rođen je kao Irfan Kurić 1952. godine u Sarajevu. Njegov otac Mensur Kurić je rodom iz Niša, a potiče od begovske porodice iz Donjeg Vakufa.

Njegova majka Nada je potomak grofovske prodice Alaupović, a sa majčine strane ima češke, mađarske i hrvatske korene. Otac mu je bio musliman, a majka hrišćanka.

Nakon što su se njegovi roditelji razveli, Irfan odlazi iz Sarajeva i seli se u Niš kod oca i maćehe Miroslave Mime Vuković.

Irfan je selidbu i život na novoj adresi doživeo veoma traumatično i teško je podnosio godine provedene u Nišu. Međutim, kako je Mima bila glumica, preko njenih prijatelja zainteresovao za glumu.

U jednom intervjuu je izjavio da je to učinio kako bi iza sebe ostavio nešto, kako bi stvorio jednu novu malu porodičnu lozu, te dodao da su roditelji znali za njegovu nameru i da se nisu protivili tome.

Iza sebe ima dva braka, sa bivšom manekenkom Ljiljanom Perović i koleginicom Srnom Lango, kao i dva sina.

FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Izvor: Blic

Danas objavljeno

Nikolija se našla na meti kritika fanova

V.R.

Lepa Brena odbila Bekamove: Ona i Boba nisu željeli da im prodaju svoju vilu u Majamiju

V.R.

Šta je Jovana žestoko zamjerila svekrvi

V.R.

Ostavite komentar