Iranske oružane snage: "Otac iranske bombe" ipak preminuo - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Iranske oružane snage: “Otac iranske bombe” ipak preminuo

Šef iranskog nuklearnog programa za naoružanje, Mohsen Fahrizad ipak je ubijen, navodi se u izjavi iranskih oružanih snaga koju su preneli državni mediji.

Naime, iako je informacija o smrti prvobitno preneta, nakon toga polu-zvanična novinska agencija Fars je navela da je on, nakon atentata, prebačen u bolnicu u Teheranu.

Nekoliko iranskih medija je prenelo da je Fahrizad ubijen, ali nije bilo nikakve potvrde od iranskih vlasti, dok je agencija za nuklearnu energiju iz Teherana rekla da “nije bilo incidenta koji se ticao njihovog naučnika.”

“Na nesreću, medicinski tim nije uspeo da ga oživi”, navodi se u izjavi iranskih oružanih snaga, prenosi Al Džazira.

Doktora Mohsena Fahrizada, profesora fizike i oficira u Iranskoj revolucionarnoj gardi, je premijer Izraela Benjamin Netanjahu označio “direktorom iranskog nuklearnog programa za naoružanje”, preneo je list Tajms of Izrael.

Iranski naučnik za kojeg je Izrael navodno vodio vojni nuklearni program Islamske Republike do njegovog raspuštanja ranih 2000-ih u petak je bio “atentat”, izvestila je državna televizija. “Na nesreću, medicinski tim nije uspeo da ga oživi, a pre nekoliko minuta ovaj menadžer i naučnik postigao je visok status mučeništva nakon godina truda i borbe”,

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar