Iranska vojska upozorila SAD: Jedan metak prema Iranu izazvaće požar za Ameriku - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Iranska vojska upozorila SAD: Jedan metak prema Iranu izazvaće požar za Ameriku

Iranska vojska upozorila je SAD da će najmanji napad na njenu teritoriju imati razarajuće posljedice za američke interese u regionu. “Ispaljivanje jednog metka prema Iranu će izazvati požar za interese Amerike i njenih saveznika u regionu”, izjavio je brigadni general Abolfazl Šekarči, potparol Generalštaba združenih iranskih oružanih snaga, prenijela je…

Iranska vojska upozorila je SAD da će najmanji napad na njenu teritoriju imati razarajuće posljedice za američke interese u regionu.

“Ispaljivanje jednog metka prema Iranu će izazvati požar za interese Amerike i njenih saveznika u regionu”, izjavio je brigadni general Abolfazl Šekarči, potparol Generalštaba združenih iranskih oružanih snaga, prenijela je agencija Tasnim.

“Ako neprijatelj, posebno Amerika i njeni saveznici u regionu, učine grešku i ispale metak na bure baruta na kojem se nalazi Amerika, onda će se njeni interesi zapaliti”, rekao je iranski general i dodao da je cilj “neprijatelja” posebno Izraela da razoruža Iran.

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je u petak da je u posljednjem trenutku odustao od vazdušnih napada na Iran kako bi izbjegao ljudske žrtve ali je zadržao prijetnje odmazde Teheranu koji je dan ranije oborio američku vojnu bespilotnu letjelicu.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Portugal danas bira predsjednika uprkos teškoj situaciji zbog pandemije

D

Državljani BiH od danas ne mogu u Njemačku bez negativnog PCR testa i 10-dnevnog karantina

M.

Protesti protiv Netanjahua nastavljeni širom Izraela

D

Ostavite komentar