Iranska Revolucionarna garda preuzela odgovornost za napad na američki kompleks u Iraku - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Iranska Revolucionarna garda preuzela odgovornost za napad na američki kompleks u Iraku

Iranska Revolucionarna garda preuzela je odgovornost za desetak balističkih projektila koje su pogodile Erbil, regionalni kurdski grad u Iraku, u ranim jutarnjim satima, javili su iranski državni mediji.

Iranska Revolucionarna garda objavila je saopštenje preuzimajući odgovornost za raketni napad na izraelske “strateške centre” u Erbilu, i poručila da će svako ponavljanje napada Izraela naići na oštar, odlučan i destruktivan odgovor.

Desetak balističkih raketa lansiranih izvan Iraka, gađale su novu zgradu američkog konzulata, izazvale materijalnu štetu, a jedan civil je povređen, saopšteno je iz kurdskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Portparol američkog Stejt departmenta nazvao je to “nečuvenim napadom”, ali je rekao da vojska SAD nije pretrpela gubitke u tom napadu i da nije bilo štete na objektima američke vlade u Erbilu.

Drugi neimenovani zvaničnik je naveo da su rakete lansirane sa teritorije Irana.

Upitana o nedeljnom napadu, izraelska vojska je rekla da ne komentariše izveštaje u stranoj štampi, a kabinet premijera je odbio da komentariše.

Stanovnici Erbila objavili su video-snimke na internetu na kojima se vidi nekoliko velikih eksplozija, a neki su rekli da su eksplozije potresle njihove domove. Međutim, nije mogla da se utvrdi verodostojnost tih snimaka.

RTS.

Danas objavljeno

Vlada Srbije ograničila cijene ulja, šećera i brašna

M.

Pretučen osnovac u Banjaluci

M.

Odgovor Moskve Berlinu: Prećutali ste

M.

Ostavite komentar