Iranska Anđelina Džoli ide u zatvor zbog fotki na Instagramu - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Iranska Anđelina Džoli ide u zatvor zbog fotki na Instagramu

Iranka Sahar Tabar (19), koja je na internetu objavila fotografije na kojima joj je lice izobličeno, osuđena je na deset godina zatvora, piše Gardijan.

Tabar, čije je pravo ime Fateme Hišvand, privukla je pažnju javnosti nakon što je objavila editovane fotografije na kojima izgeda kao zombi. Tada je imala 486.000 pratilaca na Instagramu. Neki mediji su preneli informaciju da Tabar pokušava da izgleda kao Anđelina Džoli.

Nedugo nakon toga tinejdžerka je uhapšena i optužena za kvarenje omladine i nepoštovanje Islamske Republike. Još neke od optužbi protiv Tabar uključivale su bogohuljenje, podsticanje na nasilje i sticanje prihoda neprimerenim sredstvima.

Sud je uzeo u obzir njene zdravstvene kartone koji sugerišu da ima mentalne probleme, kao i da je ranije posećivala psihijatrijske bolnice.

Ova 19-godišnjakinja je pokušala da kontaktira Anđelinu Džoli kako bi vodila kampanju za njeno oslobođenje, uz poruku da “Islamska Republika ima istoriju mučenja žena. Moramo se ujediniti protiv ovog rodnog aparthejda“.

Za sada nije dobila nikakav odgovor, ali se još uvek nada pomilovanju, navodi Gardijan.

Izvor: Nova

Danas objavljeno

Kortni Kardasijan u vezi je s bubnjarom slavnog benda

D

Nicholas Cage u novom Netflixovom dokumentarcu vodi nas kroz istoriju psovki

D

Larry King – Medijski mag sa više od 50 000 intervjua!

D

Ostavite komentar