Iranci ipak nisu zaplenili britanski tanker - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Iranci ipak nisu zaplenili britanski tanker

Supertanker “Pacifik vojadžer” koji se zaustavio u Persijskom zalivu, bezbedan je. Naftni tanker, koji plovi pod britanskom zastavom, zaustavio se u Zalivu u okviru rutinske procedure, odnosno, kako bi izmenio vreme dolaska u sledeću luku, saopštio je neimenovani zvaničnik iz Direkcije za pomorske trgovinske operacije Ujedinjenog Kraljevstva (UKMTO) za Rojters….

Supertanker “Pacifik vojadžer” koji se zaustavio u Persijskom zalivu, bezbedan je.

Naftni tanker, koji plovi pod britanskom zastavom, zaustavio se u Zalivu u okviru rutinske procedure, odnosno, kako bi izmenio vreme dolaska u sledeću luku, saopštio je neimenovani zvaničnik iz Direkcije za pomorske trgovinske operacije Ujedinjenog Kraljevstva (UKMTO) za Rojters.

U međuvremenu su se u medijima pojavili navodi da je iranska Revolucionarna garda zaplenila brod, što je zvanični Teheran okarakterisao kao “izmišljotine”.

Jedan od komandira Garde je u petak zapretio da će Iran zapleniti jedan britanski brod kao odmazdu za zaplenu iranskog naftnog supertankera u Gibraltaru, koji je prevozio naftu prema Siriji, kršeći sankcije Evropske unije.

Danas objavljeno

Kraljica Elizabeta noć provela u bolnici

M.

Erdogan zaprijetio proterivanjem ambasadora

M.

Na Jamajci uhapšen osumnjičen za ubistvo predsjednika Haitija

M.

Ostavite komentar