Iran upozorio Vašington - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Iran upozorio Vašington

– Komandant Iranske revolucionarne garde Mohsen Rezai upozorio je danas američku mornaricu da svoje ratne brodove drži na distanci od njihovih patrolnih brodova u Persijskom zalivu.

“Gospodine Tramp, recite vašoj mornarici da ne prilazi blizu brodova revolucionarne garde”, objavio je Rezai na tviteru, prenio je Rojters.

Predsjednik SAD Donald Tramp je nešto ranije proglasio Iransku revolucionarnu gardu terorističkom organizacijom, u pokušaju da poveća međunarodni pritisak na tu zemlju.

AP je prenio da je ovo prvi slučaj da bilo koja predsjednička administracija u istoriji SAD proglašava organ neke strane vlade teroristima.

Tramp je izjavio da taj potez “prepoznaje stvarnost” da je u Iranu na delu terorizam pod pokroviteljstvom države i da je Garda aktivni saradnik.

Nakon što je SAD objavila da je Iransku revolucionarnu gardu proglasila “stranom terorističkom organizacijom”, iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif zatražio je u pismu predsedniku Hasanu Ruhaniju da se Sjedinjenim Američkim Državama odgovori reciprocitetom, navodi se u zvaničnoj novinskoj agenciji IRNA.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Pronađeno smrskano tijelo kod Zlatibora

M.

Ispred jelke s puškama: Kongresmen od Deda Mraza traži municiju

M.

Putin se nada da će SZO uskoro odobriti Sputnjik V

M.

Ostavite komentar