5. Augusta 2019.

iPhone za 2021. godinu će imati senzor otiska prsta u ekranu

Big Portal

Apple planira da ponovo predstavi Touch ID, sa senzorom otiska prsta u ekranu, u svojim telefonima za 2021. godinu, tvrdi novi izveštaj industrijskog analitičara Ming-Chi Kua.

Sajt 9to5Mac izveštava da analitičar kaže da će ta tehnologija biti implementirana uporedo sa Apple-ovom Face ID tehnologijom prepoznavanja lica za dve godine, i da će dve bezbednosne metode dopunjavati jedna drugu i nuditi objedinjeno iskustvo.

Senzori otiska prsta na ekranu već neko vreme su prisutni, a prvi put su se pojavili u Vivo X20 Plus UD modelu početkom prošle godine. Apple na samoj tehnologiji radi najranije od 2017. godine, kada je podnet patent zahtev za kompanijin senzor otiska prsta na ekranu, ali ovo još nije implementirano u Apple telefone. Smatra se da su za ovo kriva ograničenja postojećih tehnologija senzora za otiske prstiju, a oni uključuju veliku potrošnju energije, malu veličinu delovanja senzora, velike module i poteškoće u proizvodnji.

Kuo tvrdi da će mnogi od ovih problema biti prevaziđeni do 2021. godine, kada će Apple verovatno koristiti ultrazvučno rešenje za očitavanje otiska prsta, slično onome što nudi Qualcomm.

Pored toga što će se koristiti u iPhoneu, napominje se da Kuo takođe sugeriše da bi ta tehnologija mogla biti podobniza za Apple Watch nego Face ID. Apple Watch trenutno ne sadrži nijedan oblik biometrijske sigurnosti i oslanja se na PIN kod.

Iako Kuo ima dobre rezultate predviđanja poslovnih prilika u Apple-u, nove informacije je potrebno uzeti sa rezervom, posebno jer nas od potencijalne implementacije deli više od dve godine.

Izvor: 9to5Mac

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare