iPhone za 2020. godinu bi mogao implementirati 120Hz displej - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

iPhone za 2020. godinu bi mogao implementirati 120Hz displej

Apple je na svoj iPad Pro tablet implementirao 120Hz displej, koji predstavlja jednu od glavnih prodajnih karakteristika uređaja.

Apple je na svoj iPad Pro tablet implementirao 120Hz displej, koji predstavlja jednu od glavnih prodajnih karakteristika uređaja.

Kompanija se za sada još uvek nije odlučila da istu karakteristiku omogući i na svojim telefonima, ali bi se ovo moglo promeniti sa iPhone modelima za 2020. godinu.

Prema navodima dojavljivača Ice Universe, Apple je u pregovorima sa kompanijama Samsung i LG koje bi trebalo da proizvode 120Hz displeje za iPhone uređaje iz naredne godine. Displeji bi, prema navodima, mogli da se prebacuju između 60Hz i 120Hz.

Razlog ovakvog rešenja leži u tome što visoke stope osvežavanja troše bateriju, a omogućavanje da se telefon prebacuje između 60Hz i 120Hz će ponuditi balans između displeja koji skladno radi i ne troši previše baterije.

Naravno, radi se samo o glasinama pa je navedene informacije potrebno uzeti sa rezervom. Očekuje se da će u narednim mesecima možda biti više detalja o tome kakve Apple planove ima za svoje iPhone modele iz naredne godine.

Izvor: Ubergizmo

Danas objavljeno

Apple možda priprema manji i kompaktniji M1 Mac Pro

V.R.

Samsung Galaxy M62 se očekuje sa 7000mAh baterijom, 25W brzim punjenjem

V.R.

NASA prekinula test megarakete za Mjesec

V.R.

Ostavite komentar