iPhone sa skladištem od 1TB se možda neće pojaviti pre 2022. godine - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

iPhone sa skladištem od 1TB se možda neće pojaviti pre 2022. godine

U ovom trenutku ne postoji previše telefona sa 1TB prostora za skladištenje podataka.

Maksimalni kapacitet skladišta, u najvećoj meri, iznosi 512GB. Naravno, neki telefoni nude proširenje preko slotova za microSD kartice.

Postojale su glasine da bi iPhone 13 linija mogla uključivati model sa 1TB prostora, ali nedavni izveštaj TrendForce-a sugeriše da se to ipak neće desiti. Izveštaj ističe da će iPhone 13 imati maksimalno 512GB skladišnog prostora, isto kao i iPhone 12.

To znači da, ukoliko korisnici žele iPhone sa izvornih 1TB prostora, moraće da se strpe najranije do 2022. godine, ukoliko i tada bude predstavljen model sa pomenutim kapacitetom interne memorije.

iPhone sa skladištem od 1TB se možda neće pojaviti pre 2022. godine

Jasno je zbog čega se povećavaju veličine i kapaciteti skladišnog prostora na telefonima. Naši media fajlovi postaju sve veći zbog kvalitetnijih kamera na uređajima, koje mogu da kreiraju fotografije i video u visokim rezolucijama. Telefoni takođe postaju i moćniji, stižu sa podrškom za igre većeg kapaciteta, što sa sobom povlači i potrebu za više prostora za instaliranje takvog sadržaja.

Naravno, povećanje skladišnog prostora utiče i na cenu uređaja, pa se svakako očekuje da iPhone sa skladištem od 1TB ima veoma visoku cenu.

Izvor: Ubergizmo

Danas objavljeno

Kamera Xiaomi 12 telefona ima jedinstvenu prevlaku

Vanja A

Zaboravite na privatnost – kamere novih telefona će vas stalno snimati

Vanja A

Predstavljen Snapdragon G3x Gen 1 čipset za ručne konzole, Razer pomaže u kreiranju kompleta za programere

Vanja A

Ostavite komentar