iPhone modeli za 2022. godinu bi mogli stići bez izreza, sa Face ID senzorom ispod ekrana - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

iPhone modeli za 2022. godinu bi mogli stići bez izreza, sa Face ID senzorom ispod ekrana

Apple analitičar Ming-Chi Kuo tvrdi da Apple planira da implementira Face ID sistem ispod ekrana na iPhone modelima iz 2022. godine. Ovo će omogućiti kompaniji da odbaci izrez u ekranu i potpuni pravo iskustvo punog ekrana.

Kompanija već izvesno vreme radi na Face ID senzoru ispod ekrana. Kako se ovaj senzor oslanja i na IR emiter i druge senzore, nije poznato na koji način će čitava tehnologija funkcionistai ispod ekrana.

Prema navodima, Apple radi i na Touch ID sistemu ispod ekrana. Za sada nije poznato da li će u iPhone modele za 2022. godinu implemetirati Touch ID ili Face ID ispod ekrana, ili će možda obe tehnologije biti prisutne istovremeno. Kuo je ranije sugerisao da će Apple u iPhone za narednu godinu dodati i Face ID i Touch ID ispod ekrana.

iPhone modeli za 2022. godinu bi mogli stići bez izreza, sa Face ID senzorom ispod ekrana

Kao deo istog izveštaja, Kuo sugeriše da će se Apple za narednu iPhone generaciju odlučiti za 48MP senzor za glavnu kameru. Kompanija će takođe preskočiti iPhone mini u narednoj seriji i predstaviće četiri telefona sa ekranima od 6.1 i 6.7 inča.

Izvor: iPhonehacks

Danas objavljeno

Apple protiv Epic Games-a – Počelo suđenje

Vanja A

PS5 patike – ako imate konzolu morate imati i obuću!

Vanja A

Pametna tastatura Click&Touch 2 je osvojila priznanje Red Dot Award: Product Design 2021

Vanja A

Ostavite komentar