iPhone je bez ove karakteristike trebalo da stigne od samog početka - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

iPhone je bez ove karakteristike trebalo da stigne od samog početka

Već izvesno vreme znamo da Apple sprema iPhone bez SIM kartice, a prema informacijama, to bi se moglo desiti uskoro.

Polovina ove misije kompanije iz Kupertina je već ostvarena, jer je Apple do sada objavio iPhone sa eSIM podrškom. Sledeći prirodan korak je kompletno odbacivanje fizičkog SIM-a.

Prema rečima Tonija Fadela, koji se smatra ocem iPoda, ovo bi bio potpuno jasan potez kompamnije. To je zbog toga što je na samom početku planirano da iPhone nema slot za SIM kartice, a ovo je bila zamisao Stiva Džobsa.

Fadel ističe da je Džobs želeo da iPhone objavi samo uz CDMA, što se kasnije desilo preko Verizonove mreže. Fadel kaže da je o ovome diskutovao sa Džobsom, istakavši da bi objava takvog uređaja imala malo smisla s obzirom na slabiju prihvaćenost CDMA.

Drugim rečima, Fadel je verovao (i bio je u pravu) da bi slaba prihvaćenost CDMA sprečila da iPhone postane veliki hit i da bude popularan koliko je sada.

Sada se veruje da Apple planira iPhone bez SIM slota za 2022. godinu, mada postoji mogućnost da kompanija ne sprovede do kraja ovu strategiju. Mogao bi biti isporučen samo jedan iPhone bez SIM podrške, a tokom 2023. godine bi se to proširilo na sve modele.

Danas objavljeno

God of War: Ragnarök stiže, ali moraćemo još da se strpimo

V.R.

Lažni Facebook Messenger čet botovi kradu Facebook lozinke

V.R.

Webb teleskop rasplakao naučnike

V.R.

Ostavite komentar