11. Februara 2022.

iPhone i iPad korisnicima se preporučuje da odmah ažuriraju svoje uređaje

Big Portal

Apple je nedavno objavio iOS 15.3.1 verziju, koja pored toga što stiže sa brojnim ispravkama bagova, ispravlja i ozbiljan sigurnosni problem.

Za one koji ne znaju o kom sigurnosnom problemu se radi, izgleda da je u pitanju ranjivost u WebKit-u koja hakerima može da omogući da kreiraju veb sajt koji potom pokreće izvršni kod kojeg korisnici nisu svesni.

Prema navodima kompanije Apple, “Obrada maliciozno kreiranog veb sadržaja može dosvesti do izvršenja koda. Apple je svestan izveštaja o tome da bi ovaj problem mogao biti aktivno eksploatisan”.

Kako komentar kompanije Apple sugeriše, moguće je da su već postojali neki napadi koji su ikoristili ovu ranjivost, tako da se korisnicima preporučuje da što pre ažuriraju svoje uređaje.

Ažuriranje bi već trebalo da bude dostupno korisnicima, ali ukoliko vam iz nekog razloga ne stiže poruka o tome, možete odraditi manuelnu nadogradnju odlaskom u iPhone ili iPad Settings aplikaciju, pristisnuti na General i otići u Software Update, gde bi trebalo da vas čekaju iOS 15.3.1 ili iPadOS 15.3.1 za preuzimanje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare