iPhone 6 je zvanično postao oldtajmer - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

iPhone 6 je zvanično postao oldtajmer

Kada je objavljen 2014. godine, iPhone 6 je zabeležio veliki uspeh. To je bio prvi iPhone koji je imao Plus verziju, a veliki broj ljudi ga je voleo zbog veće površine ekrana.

Zanimljivo je da se iPhone 6 i danas koristi, uprkos tome što još od 2018. godine ne dobija ažuriranja. Objava iOS 13 softvera tokom 2019. godine označio je kraj za iPhone 6 na polju softverskih nadogradnji, a sada Apple nameće i prestanak podrške za uređaj u segmentu hardvera.

Apple sada iPhone 6 kategoriše kao oldtajmera, odnosno zastareli proizvod, pa kompanija više neće obezbeđivati delove ili servisiranje za ovaj uređaj.

“Vlasnici iPhone, iPad, iPod, Mac ili Apple TV proizvoda mogu da dobijaju usluge ili delove od Apple provajdera, uključujući Apple prodavnice ili nezavisne servisere, minimalno 5 godina od poslednje distribucije proizvoda u prodaju”, ističu iz kompanije Apple.

S druge strane, korišćenje iPhone 6 modela više ni nema previše smisla. S obzirom na to da uređaj koristi staru verziju iOS-a, ni većina aplikacija više ne dobija ažuriranja. Najsvežija verzija, koja je objavljena u septembru (iOS 16) softvera, zahteva iPhone 8 ili noviji model.

B92.

Danas objavljeno

Ruski hakeri ukrali više od 50 miliona lozinki

V.R.

Neredi u najvećoj fabrici iPhone telefona u Kini

V.R.

Google Workspace donosi poboljšanu pretragu Gmail prepiske

V.R.

Ostavite komentar