5. Jula 2022.

iPhone 14 će oboriti različite rekorde, jedan od njih je i cijena

Big Portal

Od kada smo jednom probili barijeru cene flagship telefona od hiljadu evra, više nismo videli perjanicu nekog od renomiranih proizvođača, poput kompanija Samsung, Apple i Xiaomi, da ponude telefon sa stvarno maksimalnim specifikacijama po ceni od ispod 1000 evra, osim možda novog Xiaomi 12S Ultra (mada je i to cena za kinesko tržište). Ako je verovati informacijama koje prenosi GizChina, Apple se tek sprema za konačni cenovni udar.

Koliko će to da košta?

Prve informacije kako će kompanija Apple povećati cenu svojih uređaja nove generacije, najpre mobilnih telefona iPhone 14 serije, pojavile su se pre nekoliko meseci. U ovom trenutku dolazi nova potvrda od poznatog insajdera TheGalox_ koji tvrdi kako će svi telefoni ove linije mobilnih uređaja koja se očekuje na jesen dobiti povećanje cene od sto dolara.

Dakle, prema ovim predikcijama osnovni iPhone 14 mogao bi da košta 799 dolara (iPhone 13 koštao je 600 dolara). Posle njega očekuje nas iPhone 14 Max sa cenom od 899 dolara, dok se za telefone iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max, koji će se pojaviti sa novim A16 Bionic procesorom, pretpostavlja cena od 1.099 i 1.190 dolara.

iPhone 14

Međutim, sve je ovo sića u poređenju sa tim koliko bi vas mogao koštati iPhone 14 Pro Max u verziji sa 1 TB prostora za skladištenje podataka. Prema trenutnim informacijama koje nam ovaj insajder donosi, to bi mogla biti cena od čak 1.699 dolara, što je apsolutni rekord za jedan mobilni telefon kompanije Apple do sada. Cenovna lestvica se podiže, a svi znamo da nazad ne postoji.

Treba napomenuti i kako je cena ovih uređaja tradicionalno nešto viša kada se pojave u našoj zemlji, pa tako možete očekivati da premijum modeli nove generacije lepo pređu 200.000 dinara u zvaničnim prodavnicama.

Čemu tolika cena?

U ovom trenutku kompanija Apple nije se oglasila povodom ovih nezvaničnih informacija o povećanju cene, a znajući njih, cene se čuvaju za zvaničnu prezentaciju. Razlozi mogu biti bilo koji, od globalnih problema sa snabdevanjem čipovima do trenutnih tržišnih trendova opštih povećanja cena kao posledica globalne inflacije. Koji god razlog stoji iza toga, činjenica jeste da će novi iPhone uređaji biti najskuplji do sada, a to ne raduje nikoga.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare