iPhone 13 možda dobije nešto što Android ima godinama - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

iPhone 13 možda dobije nešto što Android ima godinama

Apple bi trebalo da lansira novi iPhone ove jeseni, a glasine sugerišu da će konačno dobiti nadogradnju kojoj su se mnogi nadali.

Samo nekoliko meseci će proći dok Apple ne otkrije sve, a glasina o iPhone-u sledeće generacije je da će imati nadogradnju Retina ekrana, navodi se u novom izveštaju Marka Gurman-a, koji ima izvanredne rezultate kada je reč o pogađanju glasina. Gurman predviđa da će se novi iPhone konačno isporučiti sa funkcijom “Always On display”.

Ova tehnologija ekrana postoji već duže vreme na Android pametnim telefonima i omogućava korisnicima da neprestano proveravaju vreme, datum i nedavna upozorenja bez potrebe da tapkaju po ekranu da bi ga probudili. To takođe znači da možete proveriti vreme tokom razgovora ili sastanka bez otključavanja telefona.

Kompaniji Apple ova tehnologija ipak nije nepoznata, jer su prethodne dve iteracije njihovog Apple Watch-a u stanju da prikažu vreme na “Always On” ekranu, međutim nejasno je koji će se podaci tačno prikazivati na njemu, iako se može pretpostaviti da će to najverovatnije biti jednostavna maska sata i par ikona koje pokazuju e-poštu ili tekstualne poruke.

Uz tu funkciju, Apple bi mogao da uvede tehnologiju visokog osvežavanja ekrana od 120Hz u svoje nove telefone. Kompanija je kritikovana zbog toga što prošle godine na svoj iPhone 12 Pro nije uvela tu tehnologiju, te su uređaji imali osvežavanje od 60Hz. To se činilo čudnom odlukom, pogotovo jer skoro svi premium uređaji sa Android-om sada imaju tu visoku brzinu osvežavanja ekrana.

Danas objavljeno

G.Skill najavljuje Ripjaws S5 seriju DDR5 memorija

Vanja A

Gigabyte Z690 AERO D kombinuje funkcionalnost sa vrhunskom estetikom

Vanja A

NVIDIA je odabrala AMD Ryzen Threadripper PRO za novu generaciju GeForce NOW servisa

Vanja A

Ostavite komentar