iPhone 12 bi mogao imati novu Wi-Fi konekciju kratkog dometa - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

iPhone 12 bi mogao imati novu Wi-Fi konekciju kratkog dometa

Iako nas deli još dosta vremena od objave naredne generacije Apple iPhone-a, glasine o ovim uređajima postaju sve učestalije. Najnoviji izvještaj sugeriše da će iPhone premijum modeli imati novu Wi-Fi konekciju kratkog dometa.

Standard 802.11ay, koji je još uvek u fazi razvoja, koristi 60GHz opseg za prenos podataka u visokom protoku. Novi standard je opisan da funkcioniše slično kao Bluetooth, ali sa značajno bržim prenosom podataka. Potencijalna upotrebna vrednost ovakvog standarda jeste kod poboljšanja AirDrop prenosa između kompatibilnih iPhone 12 modela.

Izveštaj takođe ističe da bismo mogli videti NFC AirTags uz iPhone 12 liniju, a očekuje se da će ova opcija stići uz mogućnosti bežičnog punjenja a biće kompatibilna i sa iPhone 11 i 11 Pro modelima.

Nedavni izveštaji su sugerisali da Apple očekuje isporuku od 100 miliona iPhone 12 uređaja tokom 2020. godine. Najverovatnije možemo očekivati modele u tri veličine, uz retro dizajn iz iPhone 4 dana, sa ravnim metalnim okvirom. Takođe iPhone Pro modeli će raditi i na mmWave i na Sub-6 GHz 5G mrežama. Pristupačniji iPhone 12 će zadržati sistem sa dve kamere i imaće samo sub-6GHz 5G podršku.

Izvor: GSMArena/Benchmark

Danas objavljeno

Dve indie igre besplatne na Epic, retro strategija na GOG

Vanja A

Razer najavio svoju Edge 5G Android konzolu

Vanja A

Sa Međunarodne svemirske stanice bezbjedno se vratila tri ruska kosmonauta

Vanja A

Ostavite komentar