5. Marta 2022.

Ipak nije u Dunavu pronađeno tijelo nestalog Splićanina

Big Portal

Telo je pronašao alas koji je pecao u blizini, a prema svedočenju alasa, ali i Nenada Periša, nije reč o nestalom Mateju Perišu, piše Informer. Ključni detalji već razmatrani u potrazi za nestalim Perišem ne poklapaju se sa pronađenim ostacima.

Naime, ono što pobija tezu da se radi o Mateju je da je telo pronađeno u poodmakloj u fazi raspadanja, što znači da se u vodi nalazi bar šest meseci. Dok je Matej Periš nestao u noći između 30. i 31. decembra.

Takođe, patika pronađena na telu ne odgovara opisu onih patika koje je nosio Matej u noći nestanka, što je i potvrdio Nenad Periš. Jer, prema informacijama Kurira, na telu nađenom kod Kostolca su crne patike.

  • Policija me u petak nazvala i tražila da im potvrdim je li Matej imao bele ili plave patike. Imao je bele koje su sa strane imale plavo slovo V. Ja sam im prosledio fotografiju patika kakve je imao i Matej, jer ja imam iste takve. On je nosio broj 44/45 zavisno od modela, a ja nosim broj veće. Pitali su me to zato što su tokom potrage našli plave patike – rekao je Nenad Periš.

Na pronađenom telu donji deo odeće se raspao zbog dugog stajanja u vodi, a vidljivi su ostaci donjeg veša na kojem piše “underware”, svedoči alas i dodaje da je nesrećni čovek verovatno izuzetno dugo bio u vodi, pa je pronađen deo trupa.

Stručnjaci su objasnili da nakon toliko dugog stajanja u vodi rečne ribe “napadaju” telo, što dovodi do toga da je neprepoznatljivo. Dežurni tužilac naložio je obdukciju ostataka tela, kako bi se obavila identifikacija i, eventulno, utvrdio uzrok smrti.

(Kurir.rs/Informer Foto: Ana Paunković, MUP RH)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare