14. Marta 2022.

Ipak nema A16 Bionic čipa za sve iPhone 14 telefone

Big Portal

Naime, izgleda da, suprotno dosadašnjoj politici ove komapanije, celokupna dolazeća linija njihovih mobilnih uređaja neće imati isti, najnoviji čipset – A16 Bionic. Kako navodi poznati analitičar dešavanja u kompaniji Apple, Ming-Chi Kuo, novi mobilni čipset očekuje se samo za modele iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Sa druge strane, modeli iPhone 14 i iPhone 14 Max će biti isporučeni sa prošlogodišnjim procesorom, A15 Bionic.


Od drugih razlika u karakteristikama pretpostavlja se da će standardni 14 i 14 Max modeli ostati na LPDDR 4X memoriji, dok će 14 Pro i 14 Pro Max uređaji dobiti nadogradnju na LPDDR 5 memoriju. Očekuje se da će nova memorija biti do jedan i po put brža, kao i da će pružati 30 pošto više uštede baterije.

Ipak nema A16 Bionic čipa za sve iPhone 14 telefone

Dakle, pored veličine ekrana, sistema kamera na poleđini telefona, i kapaciteta radne memorije, mobilni uređaji unutar predstojeće linije Apple telefona će se razlikovati i po performansama koje pruža njihov čipset, kao i u tipu rada memorije, što do sada nije bio slučaj. Suštinski, ova kompanija želi da još više diferencira Pro od standardnih modela.


Cilj ovakvog poteza je sigurno finansijske prirode, najverovatnije u nastojanju da korisnike privole, ili primoraju da kupe skuplje uređaje ukoliko žele najviši nivo performansi. U startu, veliki broj korisnika će sigurno biti razočaran ovakvim potezom, ali Apple je više puta pokazao da zna šta radi i da ume da korisnike ostavi unutar svog ekosistema i usmeri na način na koji njima odgovara.

Poslednja vest koja govori u umešnost ove kompanije jesu navodi da su, do sada, uspeli da uštede skoro 6.5 milijardi dolara uklanjanjem punjača i slušalica iz kutije, a pod izgovorombrige o ekologiji. Iako nepopularno, korisnici nisu imali alternativnog rešenja nego da pristanu, a nas očekuje da vidimo da li će se istorija ponoviti kada se novi iPhone uređaji pojave na tržištu.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare