iPad tržišno učešće nastavlja da raste - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

iPad tržišno učešće nastavlja da raste

Najnoviji izveštaj istraživačke kompanije Counterpoint pokazuje da Apple-ova iPad linija nastavlja da ostvaruje odlične rezultate na tržištu.

Globalno tržišno učešće brenda je zabeležilo rast od 53% na godišnjem nivou tokom prvog tromesečja 2021. godine, uz ukupno tržišno učešće od 37 procenata (tokom istog tromesečja prošle godine, iPad je imao 30% tržišnog učešća).

Counterpoint: iPad tržišno učešće nastavlja da raste

Izveštaj ističe da su i Apple i Samsung imali koristi od smanjene konkurencije na tržištu tableta tokom 2020. godine. Dve kompanije su agresivno objavljivale i promovisale nove modele, dok su drugi proizvođači tableta smanjili ili prekinuli proizvodnju u ovom segmentu.

ipad2_16.jpg

Pored Apple-a i Samsunga, Lenovo je takođe zabeležio rast isporuke tableta u odnosu na prvo tromesečje 2020. Učešće komanije Huawei je imalo pad od 11% i kompanija je tokom prvog tromesečja ove godine imala tržišno učešće od svega pet procenata.

Kada je u pitanju Apple, svi kompanijini modeli tableta su ostvarili dobre rezultate, a najblje je prošao osnovni iPad model. M1 iPad Pro je takođe dobro prihvaćen od strane korisnika, ali je napomenuto da je na isporuku ovog modela dosta usticala nestašica čipova.

Izvor: WCCFTech

Danas objavljeno

Snapdragon 8 Gen1 prikazan sa skoro svim novim nadogradnjama, pojavio se i Snapdragon G3x

Vanja A

Pojavile su se detaljne specifikacije kamere Samsung Galaxy S22 i Galaxy S22+ telefona

Vanja A

Moto G12 telefon se pojavio na mreži, varijante cijene, skladišta i boja su navedene

Vanja A

Ostavite komentar