iPad Pro za 2020. godinu bi mogao koristiti time-of-flight kamera senzor - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

iPad Pro za 2020. godinu bi mogao koristiti time-of-flight kamera senzor

Kada je u pitanju fotografisanje mobilnim uređajima, ovo je oblast u kojoj Apple iPad-ovi nisu specifično prepoznatljivi.

Svakako mogu da kreiraju pristojne fotografije, ali ni približno onome za šta su sposobni iPhone-i. Sada izveštaji sugerišu da bi se ovo moglo promeniti kod iPad Pro linije za 2020. godinu.

Izveštaj tvrdi da će Apple najverovatnije predstaviti ToF (time-of-flight) senzor za kameru iPad Pro modela za 2020. ToF senzor se koristi za merenje distance između senzora i subjekta. Ovo se ponekada koristi za uvećanu realnost, gde pomaže kod obezbeđivanja boljeg skaliranja i perspektive.

Zanimljivo je da je analitičar Ming-Chi Kuo ranije predvideo da će Apple-ovi 2020 iPhone modeli imati sličan senzor. Međutim, kako se iPad Pro modeli očekuju ranije tokom godine, oni će prvi dobiti ovaj potencijalni senzor.

Moguća implementacija ToF senzora u iPad Pro, koji se obično pozicionira kao poslovni uređaj, sugeriše da bi se tablet mogao koristiti na industrijskom nivou ili za 3D mapiranje. Ipak, ove informacije je potrebno uzeti sa rezervom dok ne budu zvanično potvrđene.

Izvor: Ubergizmo

Danas objavljeno

Procurile fotografije koje prikazuju crni Playstation 5 i DualSense kontroler

V.R.

Bugarska policija uhapsila hakera koji stoji iza velikog broja hakerskih napada

V.R.

Qualcomm od SAD traži dozvolu da prodaje svoje čipove za Huawei telefone

V.R.

Ostavite komentar