iOS 16 pravi ozbiljne probleme sa baterijom - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

iOS 16 pravi ozbiljne probleme sa baterijom

Prvo se sistem kamera tresao i zujao na “Pro” modelima najnovije serije Apple iPhone mobilnih telefona, a sada su tu novi problemi za ovu kompaniju koji su se pojavili sa najnovijom verzijom operativnog sistema. Neki bi rekli standardna stvar za Apple, sačekajte neko vreme i sve će doći na svoje, a drugi bi rekli pa dokle više stalno ista stvar, i bili bi u pravu.

Osetno kraće trajanje baterije

Kako prenosi TechRadar, veći broj korisnika primetio je osetno kraće trajanje baterije njihovih telefona od kada su instalirali najnoviju verziju iOS 16 operativnog sistema. Nakon dve brze “zakrpe” (iOS 16.0.1 i iOS 16.0.2) koja su rešile neke od najvećih problema, najpre one oko vibracija na modulima kamera, izgleda da kompanija Apple mora da se pozabavi i problematičnom potrošnjom baterije. Dakle, koji je tačno problem?

iOS 16

Jednostavno je – baterija se troši mnogo više nego pre nadogradnje na iOS 16. Prema upitniku koji je poznati sajt 9to5Mac objavio početkom nedelje, od preko 14.000 odgovora čak 63% korisnika primetilo je ozbiljan pad izdržljivosti baterije, dok je oko 20% izjavilo kako je “sve po starom”. Ima li makar naznaka o tome koji je tačno problem u pitanju?

U ovom trenutku bi se činilo da nema. Novi iOS doneo je “vidžete” na početni ekran, ali nije to. A problemi sa baterijom su toliki da su određeni korisnici primetili da im je telefon već na 20 procenata tokom podneva, dok bi pre nadogradnje taj procenat baterije dostigli tek uveče. Crvena uzbuna.

iPhone 14 Pro kamere

Ima li rešenja?

Prvi savet na koji možete da naiđete jeste “ostanite na iOS 15 ako Boga znate”, ali to je već preuveličavanje. Međutim, činjenica jeste da kompanija Apple ponovo ima ozbiljan problem pred sobom koji mora što pre da reši. U ovom trenutku rešenja ni na pomolu, ali ovo bi moglo da se razreši iOS verzijom 16.1 koja je već ušla u javno beta testiranje.

Benchmark.

Danas objavljeno

Žene tuže kompaniju Apple jer ih progoni AirTag

Zeljka

Indiana tužila TikTik zbog zabrinutosti za sigurnost korisnika

Zeljka

Microsoft želi da Call of Duty donese na Nintendo konzole

Zeljka

Ostavite komentar