Intimne stvari Merlin Monro idu na aukciju - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Intimne stvari Merlin Monro idu na aukciju

Lične stvari ikone službeno idu na aukciju 17. i 18. decembra, a bit će izloženo više od 175 predmeta koji su pripadali najpoznatijoj plavuši.

Jedan od najznačajnijih predmeta u zbirci je rukom pisana poruka Charlesa Stanleya Gifforda, za kojeg je nedavno DNK testiranjem dokazano da je otac Marilyn Monroe.

-Ova je kartica jedini poznati materijalni artefakt koji uspostavlja bilo kakvu vezu ili komunikaciju između Gifforda i njegove slavne kćeri, stoji u saopćenju u kojem se također dodaje da se vjeruje da je Gifford lično predao čestitku Monroe dok je bila u bolnici, prenosi People.

Monroe, čije je pravo ime bilo Norma Jeane Mortenson, rođena je od Gladys Pearl Baker i Bakerovog nekadašnjeg kolege s posla Gifforda, ali poznato je da nije imala pravi odnos s ocem dok je odrastala.

-Vjeruje se da Gifford nije želio uzrujati svoju ženu i djecu dopuštajući Monroe da bude dio njegova života, stoji u sapćenju o napetoj dinamici Monroe i Gifforda.

Ostali predmeti u Monroeinoj kolekciji uključuju nekoliko kozmetičkih proizvoda — poput tubica s ruževima za usne, umjetnih trepavica, sjenila za oči i još mnogo toga — koji su nekad pripadali zvijezdi, kao i nekoliko haljina koje je Monroe posjedovala i nosila.

Oni koji žele posjedovati dio Monroeine povijesti također mogu licitirati za različite bilješke/pisma, fotografije, njenu lični čekovnu knjižicu, njenu posljednju člansku iskaznicu Udruženja filmskih glumaca i medicinsku kartoteku koja se odnosi na kozmetičku operaciju koju je Monroe napravila.

Azra.ba

Danas objavljeno

Najbolji bivši na svijetu

Vanja A

Samo jedan posto ljudi za deset sekundi može vidjeti riječ na fotografiji, jeste li među njima

V.R.

Najlepša ljubavna pjesma Leonarda Koena je priča o tragediji

V.R.

Ostavite komentar