28. Oktobra 2021.

Intervju princeze Dajane za BBC u fokusu pete sezone serije „Kruna“

Big Portal

Intervju koji je vodio tadašnji novinar BBC Martin Bašir izazvao je veliku medijsku pažnju širom sveta, jer je princeza od Velsa otvoreno govorila o svom braku i izrekla čuvenu rečenicu – „Bilo nas je troje u braku, pa je pomalo bila gužva“.

Nezavisni istražitelj bivši sudija vrhovnog suda Lord Dajson ove godine je u izveštaju zaključio da se Bašir intervjua domogao na prevaru. Falsifikovao je bankovne izveštaje i pokazao ih Dajaninom bratu Erlu Spenseru kako bi mu omogućio pristup princezi od Velsa.

Tabloid The Sun, pozivajući se na izvore bliske autorima serije, piše da su scenaristi Dajanin intervju izabrali za ključan trenutak pete sezone.

„Puno ulažu upravo u taj deo“, piše Sun i dodaje da je „Kruna“ u prethodne četiri sezone dokazala da se bavi temama koje bi u kraljevskoj porodici najradije izbegli.

Prinčevi Vilijam i Hari su, nakon objave Dajsonovog izveštaja, zatražili da se intervju više nikada ne prikazuje i osudili su poteze BBC.

„Neopisivu tugu izaziva i spoznaja da je BBC značajno doprineo njenim strahovima, paranoji i izolaciji koje pamtim iz zadnjih godina što smo ih proveli zajedno“, poručio je Vilijam, Dajanin stariji sin.

BBC se izvinio kraljevskoj porodici. Izvinio se i Bašir, rekavši da je lažiranje dokumenata bio „glup potez“ i da zbog njega „duboko žali“, ali i dalje smatra da on „nije uticao na ličnu odluku princeze o učestvovanju u intervjuu“.

U petoj sezoni, princa Čarlsa i Dajanu igraće novi glumci, Dominik Vest i Elizabet Debicki. Posao im neće biti lagan, jer su njihovi prethodnici Džoš O’Konor i Ema Korin oboje dobili Zlatni globus za te uloge.

Kraljicu i princa Filipa takođe će u dve završne sezone igrati novi glumci. Britanske glumačke legende Imelda Staunton i Džonatan Prajs preuzimaju uloge iz ruku Olivije Kolman i Tobijasa Menziesa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare