Interpol objavio potjernicu za Aleksandrom Macanom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Interpol objavio potjernicu za Aleksandrom Macanom

Interpol je objavio potjernicu za Aleksandrom Macanom iz Pala koji se sumnjiči za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Juče je na prijedlog Tuzilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevu odredio pritvor Aleksandru Macanu, osumnjičenom za ubistvo policijskih službenika MUP-a KS, navodi se u saopštenju Tužilaštva KS.

Istovremeno, kako se navodi, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva KS izdata je i naredba za raspisivanje međunarodne potjernice.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u četvrtak, 4. novembra, su pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, izvršili pretrese na više lokacija u Republici Srpskoj.

Pretresi su se odvijali uz asistenciju MUP-a Republike Srpske i Kantona Sarajevo, te Obavještajno-bezbjednosne agencije, a vršeni u cilju pronalaženja dokaza koja su u vezi s ubistvom policijskih službenika MUP-a KS u oktobru 2018. godine.

Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine dok su bili na radnom zadatku. Šehović je ubijen na licu mjesta, a Vujinović je preminuo u bolnici.

NN

Danas objavljeno

KFOR spreman da interveniše na Jarinju i Brnjaku: “Specijalci Kosovske policije u borbenoj gotovosti”

M.

“Svijet je na ivici sukoba, a NATO pravi vojsku”

M.

Pucnjava kod bolnice u Memfisu; šestoro ranjeno

M.

Ostavite komentar