Internet domen čuvenih "Pirata" prodat za 50.000 dolara - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Internet domen čuvenih “Pirata” prodat za 50.000 dolara

Nekoliko domena povezanih sa čuvenim Pirate Bay sajtom ponovo je dostupno ovog mjeseca nakon što njihov vlasnik nije obnovio registraciju.

Tako je pre nekoliko dana domen Piratebay.org prodat na aukciji za 50.000 dolara, a uskoro će doći red i na ThePiratebay.com. Oba domena su prethodno bila registrovana na zvaničnoj stranici Pirate Bay.

Kako prenosi Torrent Freak, u poslednjih nekoliko godina Pirate Bay tim imao je na raspolaganju mnogo “rezervnih” domena, za slučaj da se nešto dogodi. To je uključivalo razne egzotične lokacije, ali i “Piratebay.org” i “ThePiratebay.com”, međutim, oba domena su istekla, i nejasno je zato nisu obnovljena.

Ovo zapravo nije problem za čuvenu torent stranicu, jer se ovi domeni i nisu nikada koristili kao glavni, osim možda u početku nakratko. Međutim, to ne znači da neće biti vredni za nekoga, kao što se i dokazalo na Drop Catch aukciji.

Još uvek ne znamo šta će novi vlasnik uraditi sa “Piratebay.org” domenom, tako da će biti zanimljivo da vidimo kako će se stvari odvijati.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Gmail postao pametniji

Vanja A

Huawei predstavio novi EMUI 13 operativni sistem

Vanja A

G.Skill pustio u prodaju DDR5-8000 Trident Z5 memorije

Vanja A

Ostavite komentar