Inter slavi titulu – stižu osude - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Inter slavi titulu – stižu osude

Italijanski mediji i javnost oštro su kritikovali masovno okupljanje navijača Intera povodom proslave šampionske titule.

Prema izveštajima italijanskih medija, tridesetak hiljada pristalica Intera slavilo je 19. skudeto bez poštovanja epidemioloških mera, što je izazvalo gnev građana na društvenim mrežama.

“Mogu da razumem radost i veselje, ali osećaj odgovornosti bi trebalo to da nadvlada, a 121.000 mrtvih da nas nečemu nauči“, rekao je Franko Lokateli, predsednik zdravstvenog veća i naglasio da bi trebalo izbegavati sva masovna okupljanja.

Na udaru javnosti, a posebno opozicionih političara u Milanu našao se gradonačelnik ovog italjanskog grada Đuzepe Sala, za koga se navodi da je navijač Intera. Zamera mu se da nije predvideo ovakvu situaciju i da je skandalozno ono što je dopustio, pa se čak poziva da podnese ostavku.

Guverner Lombardije Atilio Fontana, prenosi ANSA, nazvao je ovakva masovna okupljanja veoma opasnim:

“Bilo je očigledno da bi se takvi događaji mogli dogoditi i sada je važno sprečiti njihovo ponavljanje. Moramo zahetavti od ljudi da striktno poštuju mere. Nadam se da ovo neće dovesti do povećanja broja obolelih, ali o tome ćemo moći da govorimo tek za nekoliko nedelja”.

Milano je, poput čitavog regiona Lombardije, u žutoj zoni, a to znači da su se posle godinu dana otvorila pozorišta, bioskopi, muzeji kao i restorani samo na otvorenom, dok oni koji nemaju bašte niti stolove ispred restorana su i dalje zatvoreni.

Danas objavljeno

Rubljov umalo sve ispustio – Rusi vode

Vanja A

Ćaćić: Nadam se da nećemo igrati dubl sa Hrvatima

Vanja A

“Federer je uradio pravu stvar”

Vanja A

Ostavite komentar